Ja bym chetnie w ZS pogrzebal z heblem, bo to nie wystarczajace do szybszej jazdy 282 z przodu i jeden tloczek = malo sily przy smiganiu od swiatel do swiatel no i gotuja sie dosc szybko...
Tarcza TRW i klocek, bede zmienial to pomysle o czyms innym.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Przerobilem juz ze 3 komplety na 282, ale zadne nawet w ZR ktory byl wolniejszy, nie bylo super, mi brakowalo hebla Zakladam kable w oplocie, ktore pomagaja "utwardzic" pedal i niec przez to sila wzrasta, ale tarczy i klocka nie oszukasz
Moze zima pokombinuje
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Można powiedzieć że 90% gratów na zimę gotowa:
Pozostało kupić DV i będzie rzeźba z rurkami.
Wpadnie też nowa chłodnica wody bo starej połowy już nie ma oraz wiatrak. Komplet od alfy 147.
Zdjęcia z zabawy oczywiście jakieś będą
Edit:
Dla 800`ki nastała zima
Samochód dwa tygodnie temu umyty ze zlotowego syfu, felgi wyczyszczone i auto wjechało do garażu na kilka miesięcy. Stoi sobie spokojnie na kobyłkach. Jest więc czas na poprawę kilku rzeczy. Oto krótka lista:
- zmiana turbo na TD04-15T
- IC 550x180 + orurowanie
- DV Forge 007
- MBC Properfekt
- chłodnica wody + wiatrak
- regeneracja podszybia
- ogarnięcie wiązki przy cewce
- mała modyfikacja umieszczenia parownika
- ogólna przeróbka instalacji elektrycznej i chłodzenia na potrzeby nowego turbo i IC
Znając życie przy tych rzeczach wyjdzie coś jeszcze. Już teraz wiem że trzeba wyciągnąć przednią belkę na której wisi silnik bo widać korozję. Trzeba będzie to jakoś zabezpieczyć.
Kilka fotek:
Turbo wisi. Chłodnica przymierzona i jest prawie OK, prawie bo jest mniej miejsca niż myślałem. Do tego powiesiłem IC do przymiarki. Powoli ale do przodu
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum