Jak już miałbym się do czegoś przyczepić, to może tylko do prawidłowego nazewnictwa miesięcy 23 kwietnia 2013 roku, 25 lutego, 11 marca, 5 listopada... itd. Miesiące się odmienia
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Markzo, Tak okazało się ze moja Płytka Arduino Uno ma jakaś wadę z kommunikacja przez SPI protokół Zmienilem plytke na Arduino Nano i nawet w gry mozna teraz grac
[ Dodano: Pią Sty 22, 2016 22:33 ]
Tak to by dzialalo normalnie ustawilem opoznienie odswiezania na 500ms Innnaczej za szybko sie to odswieza i malo czytelne jest
Jak na razie koszt zerowy Wszystko miałem w domu. Wyświetlacz jest z S55 Siemensa, mam jeszcze większe ze 2x M65 i ME75 ale nie potrafię ich uruchomić. Jeden mi się udało kolor wyświetlić tylko i potem już nie chciało ruszyć Cos z kodem jest nie tak.
Ale ceny wyświetlaczy lepszych w 2.2" z wejściem na kartę SD, taki max mi potrzebny (pasuje dobrze w miejsce temp czy paliwa) z pełna dokumentacja można za 30zl dorwać Wiec wyciągnie z telefonów nie warta świeczki w sumie
Ale po co wam to do 75 jak wy tam macie już TV i inne komputery pokładowe Ale dać się da.
Logowanie można zrobić z zapisem na kartę SD tylko po co Jedynie co myślę zrobić ze można przełączać LCD i zrobić takie coś jak np dla Boosta max i min wartości i tak dalej.
Odczytać chce na razie bo mam wszystko:
- Boost
- EMP
- EGT
- Temp. przed IC
- Temp. za IC
- Temp. otoczenia
- Napiecie
- Temp. płynu chłodniczego w °C
- Stan płynu chłodniczego LOW / OK
- stan Paliwa w litrach
- Współczynnik LAMBDA Boost/EMP
- Wydajność IC w % od 0-100
I jak dokupię czujniki:
- Temp. Oleju
- Ciśnienie oleju
To w sumie na razie tyle co by dla mnie było ważne
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Chodzi do 75 w cdt właśnie żeby boost miec, taki wyświetlacz można by dać obok radia mam miejsce i prościej to wpasować niz okrągły zegar ze wskazówką.
longer86, Dorobić zegarek nie jest większy problem na LCD
Jestem bardzo zadowolony z tego zegarka ponieważ na moduł idzie mala bateria do zegarków i jak się odpina akumulator czas nie ginie. A bateria z tego co czytałem ma trzymać kilka lat sterownik mam zaraz kolo licznika wiec trzeba tylko osłonę z demontować licznika i ma się dostęp do sterownika zegarka zęby baterie wymienić
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
ale ja mówie o małym wyświetlaczu który pokaże boost który prosto zamontować a nie wielki okrągły wskaźnik doładowania który ciężko wpasować a na słupku w 75 niezbyt bedzie wygladał
To już nie łatwiej czytać przez bluetooth na Torque App
A co do 1.5bar to trzeba większy map sensor dać U siebie zmieniłem na większy co potrafi do 2,5bara czytać
[ Dodano: Pon Sty 25, 2016 22:07 ]
Maly sukces udało się uruchomić LCD z ME75 telefonu
Kod jest strasznie ma jakaś nie kompatybilność pod Arduino bo był pisany w C, muszę go poprawić.
[ Dodano: Pon Sty 25, 2016 23:16 ]
Pomału do celu, ale rozdzielczość ma ten LCD super nie jak tamten
[ Dodano: Pon Kwi 18, 2016 02:24 ]
Niestety stanęło na nowym LCD ponieważ te z Siemensa maja brak dokumentacji i się pojawiło za dużo problemów na dla bardziej kompleksowego wyświetlania
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum