Temat można zamknąć, auto kupione.
Nie wierzyłem, że uda mi się kupić Rovera na pierwszy samochód, a tu proszę, trafił się na miejscu.
Pytanie techniczne mam, bo sprzedawca rozmawiał o aucie z moim kolegą, bo ja pojęcia o motoryzacji nie mam, więc nie do końca zrozumiałem. Jest sytuacja taka, że chce odpalić auto i nic, tzn. piszczy, ale silnik się nie uruchamia. Rozumiem, że to immoblizer blokuje samochód ? Jak w takiej sytuacji odpalić auto ? Jedyne co słyszałem to "tam trzeba nacisnąć...." i co ? Przekręcić kluczyk i na pilocie nacisnąć otwieranie ? Wsiedliśmy z bratem się zaznajomić z autem i brat odpalał od kopa za każdym razem, zamieniliśmy się miejscami, wkładam kluczyk, chcę odpalić i tylko świecą się kontrolki i piszczy niskim tonem.
Mój pierwszy samochód, pierwsza miłość, więc się dopiero poznajemy.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 23, 2016 02:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Sob Sty 23, 2016 09:52
mlodinho10, no i tyle zachodu żeby kupic uszkodzony samochód jak piszczy to nie wysokim tonem generalnie immo odblokowuje się pilotem także ja nie wiem co tam masz namieszane, spytaj braciaka co on robi i tyle albo zadzwon do sprzedawcy
Myślałem o wysokim tonie, napisałem niski, to chyba z wrażenia.
Już się dowiedziałem - ten immobilizer tak po prostu ma, że jak nie chce puścić samego kluczyka to trzeba wcisnąć jeszcze na pilocie i odpali od ręki.
mlodinho10, R200 mojego syna ma dokładnie tak samo z immo
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum