Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam , mam zamiar wysłać zegary do regeneracji wyświetlacza centralnego i stąd moje pytanie ...
Czy autem będzie można normalnie przez ten czas jeżdzić , tzn czy będzie wszystko działać , oświetlenie,kierunkowskazy itd???
Dzięki za odpowiedz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 26, 2016 12:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeździć się da, tylko jeśli zrobisz zbyt dużo km to przy różnicy > 50km między IKE a LCM wywali Ci ERR w miejscu przebiegu na zegarach.
A skąd Ty masz takie rewelacje ?
ERR wyskoczy na skutek ew. zmiany VINu, a przecież takiej nie będzie.
Poza tym IKE jest taką bramką do komunikacji między modułami. Nie mam pewności, bo nie sprawdzałem, ale czy w module świateł licznik będzie bił? Skąd weźmie info skoro nie będzie zegarów.
Moim zdaniem, może sobie te 2-3 dni pośmigać bez żadnych konsekwencji.
Prócz tego, że tak naprawdę prędkość i obroty będą w sferze wyobraźni
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Może już mi się coś rzeczywiście poplątało. Tyle czasu spędziłem z licznikiem, lutownicą i laptopem w zimnym garażu, że już bredzę. Chociaż gdy to pisałem dałbym sobie paznokieć uciąć, że jak wrzuciłem swój stary wsad sprzed kilku tygodni (czyli VIN był dobry, ale przebieg niebałdzo) to dostałem ERR. O.o Ten mój Rover to w ogóle jest jakiś INNY chyba.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
Dziękuję na razie za wszystkie odpowiedzi ,spróbuję pośmigać trochę bez zegarów, bo auta potrzebuję
O ,prędkość się nie martwię ,bo większość jazdy po mieście ,a jeżdżę przepisowo
Tylko trochę to potrwa , myślę wysyłka ,robocizna i powrót to prawie dwa tygodnie
[ Dodano: Wto Sty 26, 2016 22:57 ]
aimp12 napisał/a:
wellman, jeżeli o charakterze mowa to ująłbym swojego jako wybredny i wiecznie niezadowolony. A Ty jak określiłbyś swojego ? haha
A tak na serio, to coś w tym Roverku jest. To mój 3 samochód ,a jeszcze żaden mnie tak nie ujął swoim wdziękiem
Wiecznie niezadowolony ?...nie myjesz go , nie pielęgnujesz??? , czy co???
Ja z moim ,jak z dzieckiem ...tu oliwka, tu szamponik, wosku nie załuję i chyba jest zadowolony , bo błyszczy się na zewnątrz i w środku jak psu.....
No i jeżdże nim też delikatnie , choć nie powiem początki były ciekawe...
Wiecznie niezadowolony ?...nie myjesz go , nie pielęgnujesz??? , czy co???
Ja z moim ,jak z dzieckiem ...tu oliwka, tu szamponik, wosku nie załuję i chyba jest zadowolony , bo błyszczy się na zewnątrz i w środku jak psu.....
No i jeżdże nim też delikatnie , choć nie powiem początki były ciekawe...
Bardziej mi chodzi o jego nieprzewidziane humory. Czasem to mu paliwo z listwy ciekło, to mi biegi na autostradzie się wysypały, to mi silnik szlag trafił, to wentylator śmiga cały czas ^^
Ale to bardziej wina poprzednich właścicieli. Teraz u mnie powinien być zadowolony jak nigdy wcześniej
[ Dodano: Wto Sty 26, 2016 23:03 ]
Pomału staram się go doprowadzić do stanu używalności
A nie próbował nikt rozkleić tych tasiemek od wyświetlacza i skleić ponownie taśmą anizotropową? 10cm kosztuje 10zł. Przy okazji można poprawić luty. Mam w planach taką operację, taśma już leży i czeka
A nie próbował nikt rozkleić tych tasiemek od wyświetlacza i skleić ponownie taśmą anizotropową? 10cm kosztuje 10zł. Przy okazji można poprawić luty. Mam w planach taką operację, taśma już leży i czeka
Daj koniecznie znać o wyniku tej operacji
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum