Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
witam, mam problem gdyz popsol mi sie pilot, zerwaly sie mikrostyki, oddalem do naprawy- przylutowali nowe ale pilot nie dziala. dodatkowo wymienilem baterie na nowa, synchronizowalem ale nic to nie daje. immo nie pozwala odpalic autka (pikanie po wlozeniu kluczyka i brak reakcji rozrusznika przy probie odpalenia), gdy naprawialem autko dostalem od swojego serwisanta kod dzieki ktoremu moge wylaczyc immo ale jakos tez mi to nie wychodzi. na stronach przeczytalem ze jest to kod 4-ro cyfrowy a ja mam go w takiej formie:
0-3
3-5
0-4
2-1
co niby lewa kolumna to ilosc przekrecen w lewo a prawa w prawo, czyli - 3 w prawo, 3 w lewo, 5 w prawo, 4 w prawo, 2 w lewo i 1 w prawo. jak wprowadze cala kombinacje to wlacza sie krotki sygnal dzwiekowy klaksona. inic ...... immo nadal nie pozwala odpalic autka. czy cos zle robie? dobrze rozumiem ten kod?
brt: popraw temat na zgodny z zasadami w tym kąciku
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 24, 2010 12:19, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 17:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dziwna forma tego kodu. Na 99% w kodzie nie moze być cyfry 0 i na 100% kod jest 4-ro cyfrowy. Może spróbuj skorzystać tylko z jednej kolumny, tej bez zer. Samego sposobu wyłączania immo kluczykiem musisz poszukać gdzieś na stronie Klubowej.
wymień baterię i przelutuj pilota szczególnie koszyk baterii u mnie tak miałem w Freelanderze
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
lutowałes pilota? jak nie to zrób to bo one rzadko psują sie elektronicznie a często łapią zimne lutowanie i szczególnie na koszyku baterii. Mój otwierał drzwi ale immo już nie rozbrajał polutowałem wszystko od nowa wymieniając cynę na każdym elemencie i już z 2 lata działa
MG TF 160 srebrny pocisk
jak masz kod immo to odpalisz wpisując kod zamkiem w drzwiach ja kod miałem w papierach auta na takiej karcie. innych sposobów nie znam. Sprawdź jeszcze kabelki od pętli immo przy kierownicy czy czasem nie są gdzieś zmechacone albo zzieleniałe wtyczki czy urwane itp.
PS. elektronicy często nie mają pojęcia o tym że trzeba lutować wszystko, bo po co jak działa, ale pisałem ci że u mnie działał bo otwierał auto a nie rozbrajał immo.
MG TF 160 srebrny pocisk
Uwaga - nie sprawdzałem (ponieważ nie miałem takiej potrzeby) -ale czytałem kiedyś na naszym forum (i znalazłem temat) podobno pod tym adresem odpłatnie znajdziesz rozwiązanie problemu. W tym temacie jest to opisane na stronie pierwszej. Powodzenia.
Za godzinę rowerek będzie miał wyciągany komp z immobiliser i będzie usuwany. Dostanę 2 piloty który mają bdb zasięg i juz można o tym kagancu zapomnieć.
Gdyby auto miało większą wartość a nie ok 4tys nie robił bym tego... A tutaj nie ma sensu się bawić w klucze które mają kiepski zasięg i auto nie wiadomo kiedy zdechnie.
Kolejny okaleczony rover bo się mechanikom nie chce dłubać. pilot w moich autach (oprócz 75) sięga z ogromnych odległości więc wystarczyło to porządnie naprawić a nie rzeźbić.
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum