Wysłany: Czw Mar 10, 2016 21:46 [R45] wyciszenie kabiny
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam, w moim R45 zaczely irytowac mnie szumy w kabinie, wygluszylem dodadkowo drzwi przednie oraz tylne, uszczelniłem trójkąty do których przymocowane są lusterka, pod tylną kanape dołożyłem drugą warstwe wyciszenia i dalej jest głośno podczas jazdy, ma ktoś z was jakies pomysły przez co te szumy mogą być spowodowane ? sprawdziłem wszystkie uszczelki drzwi i wszystko przylega jak nalezy.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 10, 2016 21:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja dodatkowo wyciszałem klapę bagażnika i sam bagażnik po bokach: nieco pomogło.
Ja mam benzynę więc u mnie w większości ryk słychać z komory silnika, mam nowy cały wydech (walker), nowy łącznik elastyczny ale niestety wciąż warczy.
Co prawda bardzo ładny jest dźwięk, takie ciche pomrukiwanie a w wyższych obrotach taki niski warkot, ale jednak chciał bym i to wyciszyć.
Problemem są też same lusterka w r45, które szumią niemiłosiernie powyżej 90km/h. Słychać to dość mocno w kabinie, przynajmniej u mnie. Ja wyciszyłem dodatkowo tunel środkowy przegrodę komory silnika od strony kabiny i boczki drzwi, trochę też pomaga. Ale nie ma się co oszukiwać cicho jak w R75 to raczej nie będzie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum