Wysłany: Sob Kwi 30, 2016 12:45 [R25] Problem z gniazdem zapalniczki
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2003
Witam, mam problem ze swoim Roverkiem 25
Otóż nie działa mi gniazdo zapalniczki razem z jego podświetleniem, sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i wygląda na to że są okey (sprawdzałem zarówno pod kierownicą jak i pod maską) podświetlenie zapalniczki działało jeszcze do wczoraj ale samo gniazdo juz nie, czytałem że idzie jeden bezpiecznik zarówno do zapalniczki jak i do nawiewów lecz czy to prawda? Nawiewy działają bez zarzutu.
Ma ktoś jakiś pomysł ?
Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 30, 2016 12:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
BigBoyPL, na podświetleniu tak średnio mi zależy, Bardziej przydał by mi się prąd w gniazdku zapalniczki, podejrzewam że spaliła się żarówka podświetlająca, ogólnie całą obudowę od podświetlania owej zapalniczki wyjąłem, ale samego gniazda nie ponieważ nie wiem jak
Miałem to samo. Po wymianie wentylatora problem zniknął - może wymontuj wentylator i sprawdź kostkę od niego może istnieje jakieś zwarcie, które może przeszkadzać zapalniczce
BigBoyPL, LowMen, Znalazłem rozwiązanie. Wczoraj podczas sporej mgły chciałem włączyć przeciw mgielne tylne i nie działało. Dziś zajrzałem do bezpieczników i był spalony, po wymianie na nowy bezpiecznik gniazdo zapalniczki zaczęło działać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum