Wysłany: Pon Maj 09, 2016 14:14 [45] Problem z układem chłodzenia
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2002
Witam mam problem co do układu chłodzenia. Został przegrzany silnik. Naprawy wymiana termostatu i obudowy, planowanie głowicy i wymiana uszczelki, sprawdzenie pompy wody i chłodnicy wszystko ok. A problem polega na tym że wywala mi ciągle płyn z układu chłodzenia przez zbiorniczek wyrównawczy, już nie wiem gdzie szukać czy to może być wina tulei pływających ?? Może macie jakies propozycje co warto jeszcze zobaczyć ???
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 09, 2016 14:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Maj 15, 2016 10:05
Witam. Jeśli gotuje płyn warto go wymienic i odpowietrzyć układ chłodzenia. Jeśli nie poprawi się, sprawdzić obecność CO2 w ukł. Chłodzenia. Jeśli będzie co2 to niestety uszczelka.
Cześć, miałem bardzo podobny problem, przyczyną okazał się niedrożny układ.
Sprawdź przede wszystkim, czy drożny jest wężyk powrotny, który wchodzi do zbiorniczka od góry. Najlepiej spróbować go przedmuchać, albo całkowicie zdemontować i przelać wodą.
U mnie rosło bardzo ciśnienie w zbiorniczku, wywalało płyn i grzał się silnik, w ogóle nie przepływał przez chłodnicę. I nie wymieniałem korka. I działa Dawaj znać co udało się zrobić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum