Moim zdaniem na stronie TOAF w dziale Pobierz powinny być wszystkie wersje, niech sobie ludkowie ściągają co komu pasuje. Ja także nie mam wersji 0.40, tej pierwszej bo przegapiłem i nie mam zielonego pojęcia gdzie ją zassać?
_________________ Od 1996 roku Rover 416 Si
Od 2016 roku Rover 25 Lift
to tak, nie chce mi w ogóle zrobić restore bo wyskakuje, że nie odpowiedni moduł, po zmianie CI na 04 faktycznie wszystko się pojawiło, zmieniłem opcje komputera pokładowego na aktywny po czym stała się jakaś magia i przebieg zmienił mi się na 142tys...
nie wiem co się dzieje ale nie mogę zrobić kopi zapasowej, klikam i nic się nie dzieje więc wrzucam auto backup'a
[ Dodano: Sro Maj 18, 2016 16:18 ]
trochę problem mi się rozwiązał ale pojawił się nowy, kupiłem zegary na allegro i wszystko pięknie działało, przebieg dzienny miał napis err, a po za tym wszystko ok z tym, że omyłkowo wgralem przez bmw scanner wsad eeprom innego licznika i teraz na Dolnym wyświetlaczu nic mi nie wyświetla, jest tylko podświetlany, na test licznika także nie reaguje możliwe, żeby się spalił?
prebenny, ale jeśli ten błędny eeprom uziemił zegary, to zostaje próbować numery w stylu: podłączyć inne, działające zegary, połączyć się z nimi, przygotować do załadowania właściwego eepromu, "na chama" podmienić zegary na docelowe i wrzucić wsad... a jeśli to nie zadziała, to rozebrać zegary i zapisać kość programatorem.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
Panowie pomoglo ponowne wgranie wsadu pobranego z elektrody i zegary ożyły, te zakupione jak i te stare dziękuje wszystkim za zainteresowanie i za pomoc
[ Dodano: Czw Maj 19, 2016 14:39 ]
i jak i czym go wgrałeś?
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Wystarczyło zmienić jeden bajt, aby wrócił wyświetlacz dolny.
Wsad z elektrody jest dziewiczy, więc nie zawiera pewnych danych konfiguracyjnych, a także zawiera takie, które pewnie Tobie do niczego nie są potrzebne.
Żeby zrobić to zgodnie ze sztuką należałoby w najprostszym układzie przełożyć pamięci eeprom pomiędzy licznikami albo zaprogramować zegary ściągniętym wsadem z elektrody ale na stole - programatorem.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
A ten dziewiczy wgrany bmw scanner'em to bedzie miał jakiś vin i przebieg czy to zerowe są?
MG TF 160 srebrny pocisk
A ten dziewiczy wgrany bmw scanner'em to bedzie miał jakiś vin i przebieg czy to zerowe są?
W miejscu VIN są brednie, a kilometraż powinien mieć 000000. Wtedy ten moduł da się zaprogramować. Najpierw podaje się VIN, następnie wyłącza/włącza stacyjkę i moduł sam zaciągnie przebieg z modułu świateł (jeśli VINy się zgadzają).
Dziewiczy wsad z elektrody jest zdaje się z diesla, dlatego po wgraniu go bmw scannerem do benzyny rozjedzie nam się wskazanie obrotów
Sam wsad pochodzi z zegarów jakie dostajemy kupując fabrycznie nowe np. w rimmerbrossie.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum