masz sprawna klimę? i jechałeś z włączoną? czujnik temperatury w fabrycznym miejscu? to normalne bo powietrze dmuchane przez wentylator odbija sie częściowo od chłodnicy i ogrzewa trochę czujnik. Na postoju nawet dość mocno. Ja miałem w zeszłym roku po naprawie klimy czujnik na dole wlotu powietrza to mi kolosalnie zawyżał potem przymocowałem w fabrycznym i zaczął dobrze pokazywać puki klimy nie włączyłem, wtedy jakieś 10stC zawyżał ale podczas jazdy schodził niżej.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Tak jeżdżę teraz ciągle na klimie, w sumie, to nie wiem dokładnie w którym miejscu musi być przypięty ten czujnik, któregoś razu zaczęła mi wisieć jakaś wtyczka z pod zderzaka, gdzieś pomiędzy środkiem a lewą stroną, wyglądało jak, właśnie na czujnik temperatury. Wcisnąłem go ręką, gdzieś tam w okolice kabla, chyba od halogenu, i tam leży, ale temperaturę zdaje się pokazywał podobną jak u innych czy na klimie , czy bez, dopiero dziś jak odpalam po pracy i już pokazywało taką jakąś wysoką. nie maiłem z kim porównać, więc nie wiem..
Gdzie jest prawidłowe mocowanie tego czujnika??
Ok znalazłem już odpwiedni temat czujnika..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum