Wysłany: Pią Lip 01, 2016 18:44 [r45] Problem z wentylatorem chłodnicy
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2002
Witam, otwieram nowy temat ponieważ nie znalazłem takiego przypadku jaki pojawił się u mnie a mianowicie: wentylator chłodnicy nie włącza się wcale (sprawdzałem temp. przy komputerze, pokazywał 105 stopni i wzrastało już ciśnienie w układzie a wentylator nadal stał, jadąc w korku pojawiały się opary płynu chłodzącego) wymieniłem już termostat, czujnik włączania wentylatora, wymieniony płyn chłodniczy na nowy i sprawdzone bezpieczniki. Sprawa by była jaśniejsza do rozwiązania gdyby nie fakt że przy włączonej klimie problem ten zanika (na stałe chodzi jeden wentylator- tylni, okresowo włącza się przedni i temperatura utrzymuje się w okolicy 90-95 stopni). Czy możliwe, że to może być wina przekaźnika? Może szanowni koledzy mają pomysł co może być nie tak?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 01, 2016 18:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przekaźnik powinieneś mieć z przodu na środku przed chlodnicami, ale wygląda na to, że padł Ci pierwszy bieg wentylatora, bo oba powinny chodzić od razu po włączeniu klimy.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum