Wysłany: Pon Cze 27, 2016 19:57 [R75] awaria silnika
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 1999
W moim Roverku 2.5 automat zatarła się panewka na wałku rozrządu w przedniej głowicy i zerwało klin na kole (w czasie jazdy nagle zgasł i już nie odpalił). Jutro będę wiedział czy nie uszkodziło tłoków. Czy ktoś może mi podać gdzie można kupić używaną sprawną taką głowicę ?
pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 27, 2016 19:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Cze 28, 2016 06:05 Re: [R75] awaria silnika
pkfamilia napisał/a:
W moim Roverku 2.5 automat zatarła się panewka na wałku rozrządu w przedniej głowicy i zerwało klin na kole (w czasie jazdy nagle zgasł i już nie odpalił). Jutro będę wiedział czy nie uszkodziło tłoków. Czy ktoś może mi podać gdzie można kupić używaną sprawną taką głowicę ?
pozdrawiam
napisałem do AdaskoC, ale może jeszcze inne sugestie ?
Witam panowie mam problem dziś po południu ogarnialem mojego roverka75 2.0v6 benzyna stał przy garażu lekko pod górkę po odpaleniu silnika słychać głośne stuki w silniku. Na początku myślałem że olej spłynął do tyłu ale te stuki są głośne i nie cichną i się nie kończą może ktoś pomoże?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum