Wysłany: Nie Sie 16, 2009 22:19 [R75] Uszczelka drzwi kierowcy
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2005
[R75 CDTi rok 2005]
Uszkodziłem tzn. oderwałem ok. 10cm uszczelki drzwi kierowcy (chyba plecami przy wsiadaniu/wysiadaniu).
Czy mogę ją tylko przesunąć czy raczej wyciąć ten fragment i zastapić nowym fragmentem
a może muszę wymienić całą?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 08, 2010 19:10, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 16, 2009 22:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja bym nie kombinował. Jak da sie naprawić to bym naprawił. Kupno nowej zostawiłbym jako ostateczność. No i chyba kupno nowej nie byłoby najłatwiejsze.
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 06:56
Częste uszkodzenie w czterodrzwiowych autach.Mojego kupiłem właśnie z taką uszczelką,rozerwaną na długości ok 20 cm.Kupiłem dobry klej do gumy(nie pamiętam firmy) i sprytnie pokleiłem.Już ponad rok jeżdżę z tym i nawet nie bardzo widać klejenie.
Mam ten sam problem. Uszczelka uszkodzona na ok.: 10cm - przetarta.
Myślałem o kupnie używki - ale ich stan jest różny.
Może ktoś z forumowiczów próbował dobrać uszczelki, które można kupić "na metry" o podobnym kształcie jak oryginalna?
A ja wyciąłem ten uszkodzony kawałek i wstawiłem dobry z używki. Może to nie jest najbardziej eleganckie rozwiązanie, trzeba być naprawdę spostrzegawczy, żeby to
dostrzec. Jeżdżę tak już kilka lat i jest ok. Mogę taki kawałek sprezentować.
Odświeżę temat. Mam pytanie w związku z uszczelkami drzwi przednich. Czy pasują od jakichś popularnych modeli innych samochodów? Bo kupić oryginalne używane w dobrym stanie to chyba graniczy z cudem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum