Wysłany: Nie Lip 24, 2016 13:31 [MG ZR 160] problem z zegarami
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2002
Witam
Znów mam problem z moim zr'em, przed wczoraj podczas jazdy przestał mi działać obrotomierz oraz prędkościomierz a tam gdzie powinien wyświetlać sie przebieg wyskoczył napis error. Dodam że czasami działa wszystko normalnie ale jest to sporadyczny przypadek.
liczę na pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 24, 2016 13:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Właśnie jestem po wyciągniecie zegarów i niestety nic złego nie zauważyłem. wszystkie kostki ładnie siedzą dla pewności powypinałem i wpiąłem je z powrotem. Nic to nie dało niestety.
Niestety masz do wymiany zegary - przerabiałem temat w swoim itd 2,0. Czyściłem wtyki, rozebrałem i złożyłem na nowo zegary, szukałem zimnych lutów. Niestety organoleptycznie nic nie znalazłem a na bank coś było na rzeczy bo w upały błąd znikał - rozszerzalność cieplna i te sprawy..
Podmieniłem licznik na inny i gitara. Z tym, że przebiegu mam pokazane więcej o 120tys km.
BTW
Szukam magika który we Wro mi zmieni zapis stanu licznika na prawidłowy
Impulsator odpowiada tylko za wskazania prędkościomerza.
Raczej skłaniam się ku awarii i wymianie liczników ale wcześniej bym poszukał przerwanej ścieżki miernikiem lub uszkodzonej kostki.
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum