Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam
mam pytanko ( załączam fotki) mam wycieki z przewodów i nie bardzo wiem z czym to się je... czy może mi ktoś wytłumaczyć od czego są te przewody na których widać wycieki ? czy to może powodować falowanie obrotów ? Te na górze mogę uszczelnić opaskami chyba ale z tymi dolnymi jest problem bo widzę że były uszczelniane ale chyba nie bardzo to pomogło
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 15, 2016 14:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
to są przewody od odmy. 2 końce wchodzą w bloki i jeden do przepustnicy. Najlepiej według mnie zdemontuj to co masz i dosztukuj lub kup. A tam gdzie wyciek to wyczyść dokładnie aby zdiagnozować czy to to na pewno.
Ja piękną sztukę zrobiłem z węza z obi taki przezroczysty silikonowy z złączkami plastikowymi. O dziwo idealnie pasuje wszystko i działa póki co.
Pokombinuj, dopasuj, zrób, powodzenia
W sumie ktoś może ocenić czy to nie ma negatywnego wpływu na auto?
A pamiętasz jaką grubości średnicy powinien mieć wąż i jakiego typu złączki użyć ? podeślesz zdjęcie tej złączki chodzi mi o ten wcisk do bloku silnika
No jak pierwszy raz pojechałem do gazownika to pierwsze jego słowa jak otworzył maskę to były "Ale cuda na kiju" Obstawiam że przez te nieszczelności obroty potrafią zafalować. A te rurki co idą do wkrętek były jeszcze lepsze bo miały raz że nieszczelności a dwa że były 2 razy dłuższe Pogratulować fachowcowi co zakładał kiedyś tam instalacje
Sam robiłem z przewodów do instalacji pneumatycznej + trójnik ,więc albo kupujesz oryginał lub dorabiasz . Oby tylko same gniazda nie były uszkodzone bo po jednym zdjęciu mam wątpliwości . Nieszczelność raczej na pewno powoduje falowanie obrotów bo odma idzie do przepustnicy i przy takiej sklejce dostaje lewe powietrze
ja Ci doradzę jako mechanior jedź tam gdzie robi się ciężarówki. a konkretnie pneumatykę. Tam mają wszystko czego Ci będzie potrzeba. A dokładniej trójnik. przewody etc,
jak się znajdzie pomocny mechanik to i powygina Ci przewodziki jak oryginalne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum