Wysłany: Pią Paź 21, 2016 15:01 [Rover200]Pilot nie działa, immo blokada, brak kodu i zamków
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witajcie,
Nie mogę wyłączyć imobilajzera.
Pilot nie działa (sprawdzone przez elektryka)
Nie posiadam Kodu EKA, ale nawet jakbym posiadał to nic z tego, bo nie mam działającego zamku w drzwiach.
Nie mam jak ruszyć autem.
Kupienie nowego pilota u elektryka 500zł.
Ktoś z Was zna tańszy sposób?
Ostatnio zmieniony przez Prim Sob Paź 22, 2016 13:16, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 21, 2016 15:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przelutuj pilot u jakiegoś elektronika lub samemu i potem z nową baterią zsynchronizuj pilot i powinien ruszyć
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
To takie proste?
Elektryk mówił, że robił co mógł i że to tyle. Trzeba będzie kupić nowego pilota (co prawda u niego, więc to może budzić wątpliwości).
Przelutować? Opisz dokładniej jak to zrobić.
a kto ci dopisze nowego pilota? to nie jest takie proste, trzeba kompem się z autem połączyć a jak ma kompa to może ci odczytać kod EKA więc raczej ściemnia. Twój pilot jest jak najbardziej do naprawy miałem/mam 9 pilotów do tych aut i praktycznie każdy lutowałem bo po upadku przestawał działać
[ Dodano: Pią Paź 21, 2016 19:52 ]
Przelutowanie polega na przegrzaniu lutownicą wszystkich lutowań na płytce pilota i dobrze by było wymienić mikroswitche/przyciski bo one najczęściej zdychają. Ja zdejmowałem starą cynę i wymieniałem na nową (ołowiową bo jest pewniejsza). Trzeba bardzo dobrze przylutowac koszyk bateryjki bo to też najczęściej jest przyczyna.
MG TF 160 srebrny pocisk
Wymienić cynę mogę ale obiecać ze zadziała, nie, bo może być więcej przyczyn a ja i tak nie mam jak sprawdzić. Nie ma co polecać taka usługę za 20pln powinien ci zrobić każdy porządny serwis RTV lub komputerowy
[ Dodano: Pią Paź 21, 2016 20:49 ]
jak byś był w Poznaniu to może by udało się to załatwić jak jestem w pracy ale to już do ustalenia przez telefon ewentualnie
MG TF 160 srebrny pocisk
bateria w pilocie sprawna próbowałeś synchronizacji dopiero po tych zabiegach, spróbuj naprawić pilota, albo go oddaj elektronikowi, tematów o pilotach jest na forum sporo
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Cyt"Przelutuj pilot u jakiegoś elektronika lub samemu i potem z nową baterią zsynchronizuj pilot i powinien ruszyć" - tak trzeba zrobić , pierwszy zakład naprawy RTV za parę groszy to zrobi większość z nich mają testery pilotów i sprawdza czy pilot działa po przelutowaniu styków
pozdrawiam
Widzę same ukryte posty. Nie wiem jakie odpowiedzi pisaliście. Jakby co piszczcie na priv.
Rozmawiając z elektrykiem było też coś dziwnego.
Mówił, że podłączenie kompa do auta to 50% szans na poznanie kodu EKA czyli ten czterocyfrowy odblokowujący immo.
A skoro go nie pozna to rozumiem, że nie zaprogramuje kluczyka tak?
nie odczytanie EKA to brak połączenia z autem kompem czyli brak możliwości dopisania pilota. Jak się połączy to odczyta i dopisze tylko po co jak twój raczej jest sprawny.
Napisz do admina żeby posty odblokowal
MG TF 160 srebrny pocisk
W takim razie jeszcze jedno pytanie.
Jeśli zakupię na allegro pilot, to idąc z kodem EKA do gościa od kodowania, ile taka usługa zakodowania kluczyka może kosztować?
nie wiem ile biorą za zakodowanie pilota ja na zlocie za flaszkę dopisałem. Taniej naprawisz swój na pewno.
[ Dodano: Wto Paź 25, 2016 18:35 ]
Kod EKA nie jest potrzebny do dopisania pilota, on jest dla ciebie żebyś mógł odpalić w razie awarii pilota.
MG TF 160 srebrny pocisk
komputer który połączy sie z twoim autem i szpec co umie sie nim posłużyć w celu dopisania pilota
[ Dodano: Wto Paź 25, 2016 20:16 ]
Może inaczej do ciebie dotrze: dopisanie pilota na allegro wyceniają na 350pln plus pilot pewnie też ok 50pln kosztuje.
Naprawa twojego pilota w pierwszym lepszym serwisie RTV pewnie z 20 no max 50pln jak będą chcieli więcej szukać innego zakładu albo daj to mi i za piwo mogę przelutować a jak potrzeba będzie wymienić przyciski to pewnie czteropak wyjdzie tyle że nie wiem czy naprawię jak by było auto to można wtedy próbować sprawdzić.
MG TF 160 srebrny pocisk
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum