Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Mam problem z dziwnym zachowaniem gniazda zapalniczki. W zasadzie zachowywało się tak od początku tylko nie zwróciłem uwagi.
Po włożeniu wtyczki w gniazdo nie zawsze łączy. Niektóre wtyczki muszę obracać, dociskać, na niektóre nie reaguje zupełnie. Zaznaczam, że w innych autach wszystkie te wtyczki działają bez zarzutu.
W tej chwili mam na stałe wpięty rejestrator - akurat działa bez zarzutu - ale chciałbym coś jeszcze podłączyć i na rozdzielacz w ogóle nie reaguje, w żadnej pozycji.
Czy to taka "uroda" tego gniazda?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 20, 2016 10:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
te typy tak mają, to gniazdo jest zwyczajnie głębsze jak w innych autach
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Warto też czasem przeczyścić czymś gniazdo zapalniczki w środku. Bywa, że jest zaśniedziałe lub z resztkami tytoniu i wtedy też dobrze nie kontaktuje. Dodatkowo mechanizm wysuwania tych gniazdek przy intensywnym otwieraniu/zamykaniu potrafi się po paru latach popsuć. Czasami wystarczy raz na siłę zamknąć.
W moim Roverze miałem już "przyjemność" to przerabiać :-(
Jak przepali się podświetlenie zapalniczki to też jest zabawa.
No ale to już temat na inny wątek...
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
u mnie podświetlenie nie działa... I jak dla mnie to nawet lepiej
A u mnie nie działało ale naprawiłem bo jak jest to ma działać
MG TF 160 srebrny pocisk
prebenny u mnie już ładnie świeci zapalniczka. Ale zanim rozgryzłem jak wymienić tę ...... ! żarówkę to jedną zapalniczka poszła do kosza. No, ale nabyta wiedza jak to zrobić bez żadnych uszkodzeń bezcenna
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
sknerko, christopher7 u mnie po prostu w gnieździe na stałe jest rozgałęźnik (przynajmniej do wiosny ) i jakby mi tam cały czas światełko świeciło to mogłoby przeszkadzać
jakby mi tam cały czas światełko świeciło to mogłoby przeszkadzać
Ale widziałeś kiedykolwiek jak to świeci?
MG TF 160 srebrny pocisk
ledwo to widać i ja się muszę nachylić by zobaczyć
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie musi być pomarańczowe W R75 kolor bursztynowy dominuje na zegarach, takie podświetlenie się nie gryzie więc takie dałem. Ale można dać MEGA NIEBIESKĄ 2W diodę tyle, że to już może trochę przeszkadzać w ciemności...
Nie musi być pomarańczowe W R75 kolor bursztynowy dominuje na zegarach, takie podświetlenie się nie gryzie więc takie dałem. Ale można dać MEGA NIEBIESKĄ 2W diodę tyle, że to już może trochę przeszkadzać w ciemności...
ale plastik jest pomarańczowy, znalazłem takie wkładki ale tylko zieloną lub niebieską, a wszystkie te kolory gryzą się z moim wnętrzem dość bursztynu w 75
Long w Norauto idzie kupić zapalniczki z białym pierścieniem wydaje mi się że by sam pierścień pasował
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum