Wysłany: Nie Gru 18, 2016 23:39
joogi napisał/a:
U mnie grzeje tylko pod klejnotami i myślałem, że tak ma być
Panowie,
podepnę się do tematu:
Po pierwsze primo, jak to jest z termikami i ogrzewaniem pleców? Mi nie grzeją plecy w ogóle, termik obszedłem (przynajmniej ten w siedzisku) i efekt jest u mnie taki, że ogrzewanie załącza się na chwilę, po czym się wyłącza (nie grzeje) przycisk dalej świeci. Mógłby ktoś wrzucić schemat tego badziewia?
Ja też w końcu zabrałem się dziś za podgrzewanie Latem jak każdy myślałem"jeszcze jest czas"
Dostałem się do tego termostatu w siedzisku -kable przylutowane, wszystko było ok. Sprawdziłem napięcie na kostkach pod fotelem. Na dużej jest, na małej podpiętej pod siedziskiem też, na następnej (tej gdzie jest mostek i kable do oparcia) już nie mogę sprawdzić. Nie wiem jak sprawdzić na termostacie, na jego obydwu końcówkach nic nie pokazuje, próbowałem na jednej i szukać gdzieś masy ale też nic nie pokazał miernik. Podłączyłem na krótko napięcie na końcówki gdzie są zlutowane maty i termostat. Mata grzeje jak oszalała - oczywiście tylko siedzisko.
Jest jakiś prosty sposób żeby sprawdzić ten termostat? Jak to rozgryźć? Gdzie jeszcze zmierzyć napięcie?
Na oparciu jest osobna mata, rozepnij na spodzie oparcie fotela, wywin tapicerkę i sprawdź miernikiem ciaglosc przewodów z oparcia do malej kosteczki pod fotelem.
Osobna mata i drugi termostat tam mogło się odlutować, termostat można sprawdzić po prostu na pinach czy przewodzi przy takiej temp jak teraz powinien ci zwierać ewentualnie dalej przedzwaniasz kable siedzisko/oparcie-->>kosteczniki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum