Wysłany: Nie Gru 04, 2016 21:13 [R200] Wygłuszenie drzwi. Jaka mata ?
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam.
Wymieniłem dziś głośniki przednie bo się rozpadły Okazało się że poprzedni właściciel nie przykręcił ich do dystansów tylko bezpośrednio do boczku drzwiowego, do tego cienkiego plastiku Żeby nowe głośniki założyć tak jak trzeba wyrozbierałem drzwi i poskładałem wszystko tak żeby to miało ręce i nogi. Głośniki faktycznie grają zdecydowanie lepiej ale dalej coś furczy przy głośniejszych odsłuchach. Podejrzewam na 99% że to ta fabryczna przezroczysta folia która w wielu miejscach już nie trzyma kleju i fiurga luzem.
Tutaj przyszedł mi pomysł zerwania tej folijki i wygłuszenia drzwi jakimiś matami tylko rodzajów tych mat jest od zarąbania. Proszę o pomoc w wybraniu odpowiedniej maty do wygłuszenia przednich drzwi tak żeby nie zdarło mi kieszenie i żeby montaż nie był problematyczny bo podobno niektóre maty są strasznie sztywne i ciężko je wyprofilować na wypukłościach lub wklęsłych powierzchniach. Na sam koniec pytanie do osób które wygłuszyły przednie drzwi w swoich R200. Czy jest faktyczna słyszalna poprawa i daje to dobry efekt ?
Z góry dzięki.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 04, 2016 21:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 26 Wrz 2010 Posty: 161 Skąd: Kraków, Nowa Huta
Wysłany: Pon Gru 05, 2016 18:20
Ja po zmianie głośników nie wykleiłem drzwi od razu, bo brakło mi tego dnia czasu, więc mam pogląd na to jaka jest różnica po wyklejeniu matami - dół, czyli bass stał się zdecydowanie bardziej wyrazisty także nie ma co się nawet zastanawiać nad tym czy to robić
Ja użyłem zwykłych mat bitumicznych bolla: http://allegro.pl/boll-ma...6626876305.html
wyklejało się bardzo przyjemnie, są wystarczająco elastyczne, nie miałem problemów z profilami.
Kupiłem 16 sztuk, a użyłem łącznie 13-14 sztuk (same przednie drzwi), więc koszt nie będzie straszny
Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Mar 2010 Posty: 305 Skąd: Kutno
Wysłany: Sro Gru 07, 2016 22:29
Jak chcecie zrobić dobrze a nie tanio to tylko maty z butylu a nie bitumiczne . Nie twardniej ą na mrozie nie kruszą się i nie rozpływają na słońcu itp. Przykładowy link http://allegro.pl/gms-05-...6221626448.html
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum