Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2002
Witam, zima nadeszła i postanowiłem kupić felgi 17 do mojego MG ZT.
Tylko nie wiem jakie wymiary powinna mieć, by weszła na przód.
Jaki według was rozmiar opony powinienem założyć?
Prosiłbym o poradę z góry dzięki.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 08, 2016 17:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
w ZT 190 może się zdarzyć, że 17 cali będzie ocierać o zacisk. Ale jak już felga podejdzie to takie same jak na 18 czyli 225/45/17. Tak podaje producent dla 75
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Czyli 50 na przód za duża,czy to twoja preferencja?
Chodzi mi jeszcze jakie ET powinna felga mieć.
Nie poprostu wulkanizator miał 2 takie i 2 takie po założeniu i krótkiej przejażdżce stwierdziłem że mogą zostać tym bardziej że były prawie nowe ale z tego co wiem to na przód też by mogły być, ET nie pamiętam jakie jest ale felgi mam oryginalne Rovera
To są ronale mogą pasować. Sam mam 17 Ronala i pasują na milimetry, jak masz możliwość przymierzyć na auto w miare niedaleko mieszkasz od sprzedawcy to można spróbować. Ja mam opony 215/55/17
Nie kupuj felg 17' w twoim przypadku (2,5V6) posiadasz tarcze jak dobrze pamiętam 325 mm to blisko 13 cali. Zwróć uwagę na 18' które zapewne obecnie posiadasz zacisk prawie ślizga się po feldze. Koledzy w MG ZT dieslach lub R75 mogą sobie na to pozwolić ponieważ maja nieco niniejsze tarcze....
ja mam mg zt 190 i dopasowałem sobie 17 fakt jest ciasno ale nic nie obciera i wszystko hula jak należy. Kwestia dopasowania 90% felg po prostu sie nie zmieści
Tak jak piszesz, temat przerabiałem osobiście "przymierzałem" 5 lub 6 modeli i nic nie pasowało, trzeba dobrze pokombinować z ET lub wpiąć dystans, tym bardziej niema co pchać się w wysyłkę, i następnie korowody ze zwrotami...
Poza tym nie wiem jak obecnie ale oszczędność chyba niewielka pomiędzy 18' a 17' ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum