Wysłany: Czw Sty 12, 2017 19:01 [R75] Nie działa fotel pasażera i podgrzewanie obu foteli
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam serdecznie. Otóż mam pytanie: dlaczego nie działa fotel pasażera (czyli jego regulacja) oraz podgrzewanie obu foteli ?
Ze wstępnych informacji zauważyłem, że bezpieczniki do regulacji są dobre, nie przepalają się i kierowca pięknie chodzi.
Druga sprawa jest taka, że bezpiecznik na podgrzewaniu jest spalony (20 A), następnie szybciutko wymiana i jedynie na panelu się świeci podgrzewanie, na fotelach jakiejkolwiek reakcji brak. Po niedługim czasie przyciski gasną, a co to oznacza: spalony bezpiecznik.
Ostatnio zmieniony przez SzymionMaster Czw Sty 12, 2017 23:33, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 12, 2017 19:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawdź wszystkie kostki - u mnie w dużej pod fotelem prąd był, za małą już nie. Poza tym bez zdjęcia tapicerki i sprawdzenia termostatu raczej się nie obędzie
https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=46740
U mnie akurat termostat był ok, musiałem tylko wymienić kabelki od małej kostki.
Sprawdź czy na pewno masz dobry bezpiecznik (w sensie czy nie masz wsadzonego 5A w miejsce gdzie powinien być 30A). Jak jest dobry wsadzony to możesz mieć gdzieś zwarcie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum