Pomógł: 5 razy Dołączył: 26 Wrz 2010 Posty: 161 Skąd: Kraków, Nowa Huta
Wysłany: Nie Lis 13, 2016 17:10
Odbłyśnik też bym pomalował na czarno
Szkoda że reszta auta wygląda jak zwyczajna 200tka i niestety te soczewki trochę się gryzą z autem
Czekam na taki zabieg w ZS, tam powinno wyglądać świetnie
Bo za obudową soczewki są postojówki i oświetlają od tyłu całość, jeśli będę zadowolony z tego jak to świeci w różnych warunkach, to pewnie parę rzeczy zrobię inaczej - może trochę zabuduję soczewki itp, bo obudowy lamp są w stanie tragicznym "profi" mechaników przerasta odkręcenie śrub od strony komory silnika, w rezultacie wszystko jest poobrywane i bez mocowań. Dorobiłem co mogłem i siedzi to jak fabryka, ale można lepiej
Gekus napisał/a:
Odbłyśnik też bym pomalował na czarno
myślałem o tym, ale to by chyba było za czarno
Gekus napisał/a:
Szkoda że reszta auta wygląda jak zwyczajna 200tka i niestety te soczewki trochę się gryzą z autem
to fakt, może to tak wyglądać jakieś propozycje?
Gekus napisał/a:
Czekam na taki zabieg w ZS, tam powinno wyglądać świetnie
zacząłem takie cuś, nawet już zamontowałem soczewki w lampie ale przy polerowaniu pociąłem klosz może kiedyś...
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Pomógł: 5 razy Dołączył: 26 Wrz 2010 Posty: 161 Skąd: Kraków, Nowa Huta
Wysłany: Nie Lis 13, 2016 21:57
Cóż, możliwość jest tylko jedna Ładne koło, dużo niżej, dograć kosmetyczne detale np. lusterka z 25, plastiki w kolorze, czy takie oczywistości jak niepołamany grill i chromy w komplecie.. pytanie tylko czy chcesz w taką stronę iść z tym autem
Soczewka w tej lampie z niepomalowanym odbłyśnikiem wygląda hmmm.. dość chinsko bym powiedział dlatego zdecydowanie jestem za pomalowaniem całości w czerń
Osiolek ma juz zwieche z ZR i raczej tak zostanie, wizualnie lusterka z 25 chetnie zaloze, zderzakz grillem wymienie i chyba dosc... wolalbym podlubac motor, bo jednak to sprytny dupowozik, nie bede go kaleczyl gleba i szerokiki kapciami
Faktycznie Osiołłen złapał HGF na szczęscie wyłapałem to dość szybko. Zastanawiałem się co robić, ale Borsuk88 z forum bardzo chciał kupić Osiołka dla swojej Siostry (pozdrawiamy!) więc decyzja była prosta - nie bede nikogo wsadzał na mine, robie HGF.
Sekcja zwłok:
Jedziem z koksem!
wyczyściłem blok:
nowa uszczelka:
czapka ogarnięta:
założona głowica:
nowe uszczelki:
popychacze rozebrałem i wyczyściłem z syfu:
czyścimy:
skłaaadamy:
rozrząd ustawiony:
w zasadzie gotowe:
Zrobiliśmy nim w 2 dni 660km - płynu nie ubyło, oleju nie przybyło mam nadzieję, że będzie ok
Tym akcentem kończę moją przygodę z osiołkiem...blisko 70kkm zrobione, ten samochodzik przypomniał mi jaką radość daje małe autko z fajnym motorem i dobrze zestrojonym zawiasem Mam nadzieję, że będzie służył u nowych właścicieli nie gorzej niż u mnie szerokiej drogi!
Ostatnio zmieniony przez Markzo Pon Sty 23, 2017 05:52, w całości zmieniany 1 raz
wielkie dzięki za samochodzik no i za olbrzymią pracę , która w niego włożyłeś ! szacuneczek i jeszcze raz wielkie dzięki- mam nadzieje słodycze dobre były! Pozdrawiam
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Pon Sty 23, 2017 10:02
borsuk88, spoko planowane było kostką brukową więc jeszcze nie dziękuj a tak na serio super że donkey został w klubie i to tak porządnie na sprzedaż został wyszykowany, niektórzy klubowicze powinni się z postawy Markzo, uczyć .
Temat zamykam, mam nadzieję że borsuk88, założy osiełowi nowy i będzie tam opisywał jego dzieje .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum