Wysłany: Sob Lut 08, 2014 02:10 [MG ZR 105] Zamiana bebnow na tarcze z tylu
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2003
Witam,
Jak w temacie - czy jest taka mozliwosc? Orientuje sie ktos czy trzeba jakas dodatkowa robote z tym zrobic oprocz zdjecia bebna i zainstalowania tarczy? Potrzebuje maly skrocik na ten temat od kogos kto juz to robil;)
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 08, 2014 02:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nowe piasty ok. 300zł
Nowe tarcze ok. 100zł
Nowe klocki ok. 70zł
Zaciski ok. 120zł
Przewody i linka jeśli używane, to jakieś 50zł
Zatem same części to masz jakieś 600-700zł
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Bezsensowna robota - tarcze z tyłu nie dadzą Ci nic poza słabszym ręcznym. Jak chcesz mocniejsze hamulce to załóż na przód wentylowane 260 albo wręcz 280 z ZR 160 - i to dopiero ładnie hamuje. (ale i tak głównie przód, bo tylne tarcze są zawsze dużo chłodniejsze niż przednie).
tyle ze jezeli zalozy na przod 282 a na tyle beda bebny to raczej nie bedzie ciekawie;p ja sam teraz wkladam 282 na przod i mam bebny na tyle bo tyl bede robil jakos na wiosne wiec zdam relacje czy to w ogole ma jakis sens
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Czw Lut 13, 2014 08:46
Julek, a czemu ma nie miec sensu? hamował będzie lepiej bo zawsze hamulce z przodu są ważniejsze, czemu we wszystkich autach to z przodu sa wieksze i wydajniejsze hamulce niz z tyłu?
sorka za odkop ale interesuje mnie sprawa pompy i serwa. sam zamierzam wrzucic heble z zr 160 i przewody w oplocie ale czy to wszystko? serwo i pompa zostaja? tak tak tarcze klocki jarzmo nowe wiem piasta?
_________________ Najpierw Rover 25 2.0 iDT 2001r
Teraz MG ZR 105 2005r
abuk888, jarzma i zaciski dla tarcz 282 - reszta zostaje.
Pompy nie ma w benzynie (jest w diesel'u). Podciśnienie do serwo jest brane z kolektora dolotowego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum