Wysłany: Nie Sty 29, 2017 11:10 [MG ZS] zmiana silnika na vvc
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2003
Witam, jestem nowy na forum i mam takie male pytanie. Chce wrzucić do swojego MG ZS 1.8 120 km silnik 1.8 v.v.c 160 km o ile się nie mylę. Moje pytanie to czy jest to możliwe i co jest do tego potrzebne. Ktoś poradzi?? Pozdrawiam i liczę na waszą pomoc:)
[ Dodano: Nie Sty 29, 2017 11:09 ]
Czy wiązka i komputer od MG ZR będzie pasowała do mojego MG ZS? Jestem na tropie tego kompletu. Znalazłem wiazke i komputer od MG ZR 1.8 VVC. Podpowie ktoś? Pomocy proszę...
[ Dodano: Nie Sty 29, 2017 11:10 ]
Koledzy
Ostatnio zmieniony przez djdk Nie Sty 29, 2017 16:04, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 29, 2017 11:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Raczej nic skomplikowanego, troszkę zabawy z kabelkami zeby pożenić 2 wiazki w jedna i z głowy. Rave i do dzieła. W wiazce silnika raczej nic nie będziesz zmieniał, bardziej chodzi i połączenie wiazek: ecu<->wnętrze auta. Tu ludzie sporo rzeczy już robili: kilka wolnossaków różnych pojemności na 2.0t w benzynie a niedawno nawet diesel na turbo bene aaaaa no i jeszcze jedno :immo, albo wytniesz albo połączysz z ZSkiem
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 35 razy Dołączył: 12 Paź 2012 Posty: 456 Skąd: Radom
Wysłany: Nie Sty 29, 2017 17:13
Rzeźby elektrycznie będzie niewiele. Mała kostka do sterownika będzie pasować, ewentualnie jakas podmianka pinów. W silinkowej kwestia złącza z wiązka budy (szarego) i złącza z skrzynka bezpieczników. W zasadzie kwestia wtyczek, bo przewody wszystkie są.
Jakbyś potrzebował zdjąć immobiliser ze sterownika to odezwij się na PW.
Witam ponownie silnik już mam, mam też sterownik silnika czekam na wiązkę silnika facet robi mi ją na zamówienie z tego co się dowiedziałem to mam komputer motoroli i z tego komputera osobno wychodzi gniazdo na wiązkę silnika i wiązkę ecu reszta auta z tego co wiem to w komputerze motoroli wszystkie piny są identyczne i nie będę musiał nic przerabiać w połączeniu ecu - reszta auta. ktoś może się wypowiedzieć na ten temat mam też problem z rozrządem mój mechanik mówi, że w katalogach hurtowni nie maja takich silników w roverach. Mg w ogóle w katalogach nie występuje.
Szukałem po mg zr coś tam znalazłem na necie ale nie jestem pewien zamówię okaże się że to nie to i pieniądze w błoto. A ktoś się wypowie na temat tych komputerów i tych wiązek?
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Czw Mar 09, 2017 13:33
djdk, zamowisz i masz 14 dni na zwrot, a w sumie mozesz sam zamowic w dobrym motoryzacyjnym,na miejscu i umowic sie na zwrot, czesto da sie cene nizsza/zblizona do neta ugrac
Samochody w których jest nowszy VVC to 25GTi, MG ZR i MG TF
Starsze na mems 2j z MGF, 200Vi i Tomcata mają inny napinacz.
Watro szukać pod tematem Rozrząd komplet / zestaw VVC gdyż tylko Rover ma system VVC
Witam ponownie w temacie swap zrobiony silnik chodzi tylko jest mały a za razem duży problem gubi obroty i gaśnie po dodaniu gazu spada z obrotów i gaśnie. Jak już wejdzie na wolne obroty to chodzi ładnie równo a jak się zwiększy obrty i spuści gaz to gaśnie. Ktoś coś wie na ten temat stawiamy na ten zawór vvc. Pomocy pilnie.
Na temat tego jak chodził ten silnik nie mogę się wypowiedzieć wiazke mechanicy robili sami wg schematu. Tam jest jeszcze coś takiego ze jak się zamieni wtyczki brązowa z niebieska to zaczyna dobrze chodzić ale po min jest to samo
[ Dodano: Wto Kwi 25, 2017 12:21 ]
A jeszcze coś takiego przy 6 tys obrotów go odcina
Raz jest odcinka na 6 a raz na 7 jest taki moment że dojdzie do 7 ale po chwili już tylko do 6 można go wykręcić. Jak się puści podał gazu po zwiększeniu obrotów powiedzmy do odcięcia to spada z obrotów niżej niż 1 i gaśnie.
[ Dodano: Sro Kwi 26, 2017 12:53 ]
Zaczyna się jakby dusić i gasnie
[ Dodano: Sro Kwi 26, 2017 13:20 ]
Jak się już się obroty wyrownaja to chodzi lanie i równo na wolnych obrotach. Jak się zaś podniesie obroty to znowu gaśnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum