Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam serdecznie mam pytanie od czego zależny jest ten moduł pokazany na zdjęciu, ponieważ przy przekładaniu całej płytki do nowej obudowy pilota naruszyłem ten moduł.
(nie działa zamykanie i otwieranie z pilota czerwona dioda świeci)
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 18, 2017 17:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dlugowlosy, Staraj się nie przegrzać tego elementu przy lutowaniu. Czyli raczej mała lutownica Sprawdzałeś czy na pewno w tym miejscu urwało nóżkę od lutu?
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Przygotowałem ale pilot dalej nie reaguje muszę wymienić centralny zamek albo kupić nowy ktoś coś wie na ten temat.
Znalazłem takie coś na aledrogo ktoś miał styczność z czymś takim
http://allegro.pl/rover-7...6774735219.html
muszę wymienić centralny zamek albo kupić nowy ktoś coś wie na ten temat.
Przygotowałem ale pilot dalej nie reaguje muszę wymienić centralny zamek albo kupić nowy ktoś coś wie na ten temat.
Dołączam się do pytania. Ktoś z posiadaczy R75 montował coś takiego? Z aukcji można wywnioskować, że chodzi o bcu + 2 piloty. Kiedyś pytałem sprzedającego o szczegóły i odpowiedział, że to uniwersalny sterownik. Tylko, że bcu to nie tylko centralny zamek. Nie wiem jak toaf łączyłby się z tym modułem itd. Gdyby nie cięcie kabli to pewnie zaryzykowałbym zakup. 2 piloty + możliwość otwierania bagażnika z pilota za 110zł. Jak dla mnie super.
Jest ryzyko, wiec chyba najlepiej będzie jeśli poszukasz zestawu bcu+ 2 piloty. Oczywiście z jednego kompletu.
Pamiętaj, że w opcji podanej przez tomi24lbn, zapłacisz za pilot + dopisanie w TOAFie - opcja płatna. Sprawdź na czym korzystniej wyjdziesz.
Jeśli przetestujesz zestaw z Twojego linku to daj znać czy w ogóle działa.
To już ingerencja w instalację elektryczną auta. Nie wczytywałem się w instrukcję montażu, ale mniemam, że proponowana wersja omija BCU mając własny odbiornik/nadajnik. Raz kiedyś taki Twór wywalałem z czyjegoś auta, bo po usterce modułu dokładanego działy się różne cuda w aucie, do tego stopnia że EWS nie pozwalał uruchomić auta Niestety taka jest elektryka w R75. Jak w BMW. Dokładasz coś do instalacji i zaczynają się schody. A później weź znajdź co i jak, jak kupisz taki kwiatek po kimś
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Witam serdecznie mam pytanie od czego zależny jest ten moduł pokazany na zdjęciu, ponieważ przy przekładaniu całej płytki do nowej obudowy pilota naruszyłem ten moduł.
(nie działa zamykanie i otwieranie z pilota czerwona dioda świeci)
To kwarc, pokaż zdjęcie swojego jak go uszkodziłeś.
Jeżeli to kwarc to przelutować z dowolnego innego pilota i ruszy
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum