Wysłany: Pon Kwi 24, 2017 20:55 [R 25] jakie świece?
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2003
Witam, mam pytanko odnoście świec, o jakie pytać w sklepie, posiadam silnik 1.4 (103 Km) z półroczną instalacja gazową stag. Z ceną tak w granicach rozsądku rzecz jasna. Z Góry dziękuję
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 24, 2017 20:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
NGK są bardzo w porządku. Ostatnio zrobiłem na takich prawie 40 tys. km i dopiero zmieniłem, bo zaczął lekko poszarpywać, ale jak dla świec to chyba godny przebieg.
Teraz włożyłem na próbę ISKRY, bo spotkałem parę dobrych opinii - śmiga dopiero tydzień, ale szarpanie praktycznie ustało.
Kupiłem świece NGK V-Line i kable zapłonowe NGK i wszystko gra, moc wróciła i szarpanie ustało.
Tak z innej beczki to jak kupowałem świecie i pytam typa że niektóre podobno są do gazu to powiedział mi, że to nie prawdą jest, że są świece dedykowane do LPG przynajmniej polecane dla aut z instalacją gazowa, że jest to wymysł gaziarzy, jak to jest ?
ADI-mistrzu, Witam , co z tym zrobić . Czy po odpaleniu powinna się świecić kontrolka immo , odpala ,silnik nie gaśnie ale kontrolka świeci, i jeszcze jedno abs nie działa jak to naprawić. bezpieczniki całe .I jeszcze jedno po włożeniu nowego bezpiecznika wyje klakson i nie można włączyć przeciwmgielnych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum