Wysłany: Sro Maj 03, 2017 12:39 [R75 2000r.] gdzie jest i jak wygląda sterownik do pilota?
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam!!! Koledzy chciałbym się dowiedzieć który moduł odpowiedzialny jest za otwieranie samochodu z pilota? (nie chodzi mi o przekręcanie kluczykiem w zamku tylko naciśnięcie przycisku na pilocie).
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 03, 2017 12:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Odbiornik fal pilota (receiver) znajduje się w tunelu środkowym lub w nowszych autach za zegarami. Natomiast to czy pilot pasuje do auta sprawdza moduł BCU i to on odpowiedzialny jest za otwieranie, zamykanie i inne anie.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Chyba rozumiem. Czyli jeśli zgubiłem pilot i chcę wrócić do zamykania pilotem to muszę od kogoś kupić zestaw pilot + BCU? Wczoraj tworzyłem doposażenie i szyby elektryczne tył i podmieniłem biały BCU na czarny i szybki z tyłu zaczęły mi śmigać. Ale głupi nie sprawdziłem czy pilot też działa.
Możesz użyć TOAF'a i dopisać sobie dowolny używany pilot i skonfigurować BCU pod swoje auto. Czarne BCU to jedyne wyjście aby szyby działały jeśli wcześniej miałeś białe
Zegary masz z LCD (komputerem pokładowym)?
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Jesli przełożyłeś bcu to kwestia zakupu toafa, przekopiowania konfiguracji białego do czarnego. Pozniej tym samym toafem ustawiasz w czarnym 4 elektryczne szyby i śmigasz ze starymi pilotami bo ich kody przekopiuja sie z bialego
Skoro pisze tez ze nie sprawdził czy pilot działa ten ze jakiegoś ma... Podejrzewam ze zgubil ten od czarnego bcu... Bo przeciez jakos auto odpala czyli ma kluczyk z jakimś pilotem
No właśnie Panowie. Już kilka razy trafiłem na wątki o tym TOAF-ie i o kabelku do niego. Tylko nijak nie wiem co to za kabelek ma być... Czym mógłby ktoś coś więcej napisać?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum