Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam
Mam poważny dylemat.
Niedawno oddałem do specjalisty swoją sprężarkę do regeneracji i usłyszałem cenę 900zł ze względu na jej stan (niedziałający elektormagnes sprzęgiełka i zatarte łożysko).
Uważam że cena już jest wysoka i nie wiem czy szukac innej zregenerowanej sprężarki czy rozważyć kupno nowej?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 23, 2017 09:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Powiedziano mi tak, że obecnie nie mają takich wolnych spręzarek poddanych regeneracji i mogą tylko moją zregenerowac za wymienioną wczesniej kwote 900zl
Mowie o alleg... Ja kupiłem uzywke za 150 i śmiga...
Szukałem kiedys po modelu denso 7sbu16c, ponoć byly tez montowane w passatach i różnych audi... Ale czy sa identyczne nie powiem, nie mialem w rękach do porownania
Od VW się różnią i nie pasują do nas.
Swoją regenerowałem tutaj http://turbosprezarki.eniroweb.pl/ za 500 chodzi jak marzenie gwarancji miałem 2 lata
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
juz na jedna uzywke sie nadzialem z gwarancja rozruchowa i okazalo ze ze...nie dziala jednak zdazyla zanieczyscic mi cala instalacje i doszla kolejna robota.
Taka lekcja na przyszlosc by zamawiac z pewnego zrodla.
Ostatecznie zdecydowalem sie na regeneracje bo juz nie mam cierpliwosci wysylania kompresora od mechanika do mechanika. Oby bylo warto.
Dzięki za porady. w razie czego na przyszlosc juz bede wiedzial gdzie, jak i do kogo uderzac, choc mam nadzieje ze nie predko zajdzie taka konieczność
Pozdrawiam
Tylko z tymi regeneracjami sprężarek to jest tak samo jak z maglownicami. Gwarancja jest na papierze, ale jak przychodzi co do czego, to usługodawca zasłania się, że układ był nie wyczyszczony, że były opiłki i że ogólnie "Twoja" wina
Ja mam u siebie drugą sprężarkę. Pierwsza padła tak, że nawet nie chcieli jej regenerować. Druga z Ciechanowa (ART-Bizar) podziałała rok. Teraz mam drugi rok już sprężarkę używaną po niskim przebiegu. Brałem od ADI-Czesci (Duchowizna Zakroczym).
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum