ARTUR1983, Pucha od e46 2.8 napewno podejdzie i będziesz w stanie zamontować. Zmierz w Twoim średnicę wlotu do puchy, wydaje mi się, że jest 55mm. Dla fachowca zajmującego sie układem wydechowym nie będzie problemu podpasować rurę 55mm pod tłumik z wlotem 60mm.
Jeśli chcesz uzyskać bardziej wiarygodnych informacji poszukaj na forum czy ktoś juz wlaśnie taką przekładkę zrobił do 1.8T. Ja tylko i wyłącznie bazuję na tym co robiłem u siebie
A nie myślałeś nad tłumikiem od MG ZT 1.8t? Kiedyś na allegro widziałem kilka na sprzedaż. Nie kosztowały również dużo. Mam na myśli orginalne używki. Sam kiedyś dzwoniłem do gościa, który sprzedawał na allrego ale musiałem zrezygnować bo fi wlotu od 1.8t było właśnie 55mm a do 2.5 jest 60mm. Może akurat znalazłbyś coś
[ Dodano: Czw Lip 20, 2017 09:23 ]
hmmm.... sprawdziłem na szybkiego allegro i tak naprawde to coraz ciężej jest już znaleść tłumik od 2.8i. Widziałem zaledwie 4 oferty no i nie należały do najtańszych.
http://allegro.pl/bmw-e46...39.html#thumb/2
Pojemność ta sama, kształtem powinien pasować, nie wiem jak że średnią ale to nie jest żaden problem. Ja mając średnicę 55 bez problemu wsadziłem od 2.5. Wystarczyło nałożyć pierścień(kawałek 2-3cm rury fi 57 albo rozcietej fi 55)na końcówkę rury i obspawać. Dla kogoś kto robi tłumiki to jest szybka i prosta robota.
_________________ Jeżdżę spokojnie bo nie ma czym poszaleć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum