Wysłany: Nie Lip 23, 2017 18:39 [75] Problem z odpalaniem
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2001
Witam. Mój rover ostatni zaczął mnie zawodzić potrafi nieoczekiwanie zgasnąć albo nie odpalić i trzeba czekać dłuższą chwile żeby go uruchomić. Na początku zdiagnozowano pod komputerem czujnik położenia wałka rozrządu został wymieniony i dalej te same problemy pod komputerem niczego nie pokazuje. Pompka paliwa była niedawno wymieniana więc jest w porządku. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być ewentualnie polecić jakiegoś mechanika na terenie Lublina lub w okolicy?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 23, 2017 18:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Pon Lip 24, 2017 06:40
Jak będziesz miał rozgrzany silnik i nie będzie chciał odpalić to wykręć i polej czujnik wałka zimną wodą. Jeśli po wkręceniu na swoje miejsce odpali to masz winnego. Może nie byl sprawdzony u sprzedawcy ten czujnik.
Na ciepłym silniku też mi odpala, np w czasie jazdy mi zgaśnie i dopiero za x razem odpali. świece są w porządku, rozrusznik kręci. Przyjrzę się jeszcze temu czujnikowi bo kupiłem używany ale u poprzedniego właściciela działał. Znacie może kogoś z Lublina lub okolic kto by mógł obejrzeć mojego rovera bo byłem u dwóch mechaników i rozkładają ręce.
Witam.Koledzy moje autko MG ZT 2.0 CDTI otwórz było tak auto chodziło ok po miesiącu lubił zgasnąć w czasie jazdy,po chwili udało ci się odpalić po przejechaniu 20m znowu zgasl,odpaliłem i działał przez 2 miesiące i tak od stycznia kilka razy się powtarzało.Komputer nic nie pokazywał.Teraz już go nie idzie odpalić stoi u mechanika ten po diagnostyce stwierdził że pompa wysokiego ciśnienia ma 88 bar czy jest to możliwe???
jak taki super mechanik stwierdził 88 bar na pompie wysokiego ciśnienia to zapewne sprawdził czy pompa niskiego ciśnienia pracuje i daje odpowiednie ciśnienie? i skoro pompa wysokiego ciśnienia nie pompuje to pewnie zawór upuszcza czylido czyszczenia lub wymiany... chyba że to Mirek/Janusz ze stodoły i nie ma pojęcia z czym to się je
Stwierdził że na komputerze tak mu pokazuje...więc mówisz że możliwe że zawór? Pompka działa niskiego ciśnienia ta przy Akumulatorze.Sam już nie wiem,za pompę liczy sobie 2100+ robota a jak wymienić niepotrzebnie to nawet nie będę wiedział czy faktycznie była jej wina czy nie
Zanim pomyślałem o forum to oddałem to auto do mechanika i teraz niestety u niego stoi...zobaczymy co będzie dalej.Dam znac.z góry dzięki za zainteresowanie.pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum