Wysłany: Sob Lip 22, 2017 05:47 [R75] czujnik polozenia walka rozrzadu zepsul sie po 2 tyg
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Czesc.
Dwa tygodnie temu auto nie moglo odpalic. Wymienilem akumulator i czujnik polozenja walka. Wstal od razu. (Aku pewnie nie potrzebnie ale mialem jakis noname) dwa tygodnie pozniej czyli wczoraj przejechalem 150 km. Stanalem na 20 min, to samo. Zalatwilem laptopa, sciagnalem toafa - blad predkosci obrotowej RPM.
Przed zakupem nowego (sic!) Planuje wymienic/sprawdzic wtyczke. Moglby ktos najprosciej opisac jak ja porzadnie sprawdzic / czy moge ja gdzies kupic / jaki ma kod.
Planuje podmienic czujnik na jakis ze szrotu chcialbym miec jednak pewnosc ze to nie wtyczka jest problemem.
Kupilem zamiennik delphi ostatnim Delphi.
W poduszkach mam problem z przebiciami i zlymi rezysgancjami. Mozliwe ze to pali mi te czujniki?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lip 22, 2017 05:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A obroty nie są przypadkiem z czujnika wału korbowego. O ile pamiętam to w toafie jest błąd i jak odpinałem czujnik wału to zgłaszał wałka rozrządu ale to było w V6
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
W 75 błąd prędkości RPM to zazwyczaj błąd czujnika walka rozrządu.
Pytanie czemu jak odpinałem czujnik wału to zgłaszał błąd czujnika wałka rozrządu?(nie pamiętam już dokładnie jaki to był błąd).I następne czy to tak faktycznie ma być że ten błąd RPM tak ma być od wałka rozrządu?
MG TF 160 srebrny pocisk
Co potwierdza moje przypuszczenia o błędzie w Toaf
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum