Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 1999
Witam.
Ostatnio mam taki problem że przy hamowaniu na luzie i skrecaniu kierownicą w prawo słychać stuki bądź skrzypienie gumy z prawej strony.
Przy zgaszonym silniku poruszając kierownicą dźwięki dochodzą z poduchy przedniego amora.
Teraz się zastanawiam czy kupić całą poduche z łożyskiem, która jest dość droga czy można wymienić samo łożysko, tylko czy to rozwiąże mój problem?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 04, 2016 16:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak już będziesz to ruszał to bym wymienił poduchy z łożyskiem, jak się nie mylę po tym zabiegu może być potrzebna weryfikacja geometrii, ja bym zrobił 2 pieczenie na jednym ogniu. Hary VIP kiedyś mówił że u niego nic, tak nie usztywniło auta i poprawiło sterowania jak wymiana poduch kompletnych, także warto chyba spróbować.
Miałem to samo ewidentnie było widać że podczas skręcania sprężyna amortyzatora przeskakuje jakby a nie skręca płynnie , też z prawej strony. Przy wymianie wahacza mechanik nasmarował mi tą tuleje i jak ręką odjoł choć twierdzi że i tak wypadałoby wymienić. I tak minął już miesiąc bez skrzypienia
koniec końców padnie całkiem łożysko amora a potem sprężyny jak u mnie
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Czy ktoś orientuje się czy zamiast oryginalnej poduszki za 250 zł (taka cena za kawałek gumy i łożyska to nieporozumienie) da się zamontować jakiś zamiennik z innego samochodu?
Diagnosta mi dzisiaj wspominał, że z Hondy Akord pasują, ale ile w tym jest prawdy?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum