Wysłany: Czw Kwi 26, 2018 18:47 [R400] sygnał dźwiękowy po zgaszeniu silnika ROVER
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
witam
od dwóch dni mam problem z autem, po zgaszeniu silnika, słychać 2 piknięcia (sygnały dźwiękowe)
przy przekręcaniu stacyjki o jeden obrót, słychać ten sam jeden dźwięk.
Póki co samochód odpala normalnie, co to może być?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 26, 2018 18:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To może być radio.
U mnie podobne dźwięki wydaje po wyłączaniu zapłonu ( Sony ).
Można wyłączyć w opcjach.
Może rozłączyłeś akumulator,ustawienia się skasowały i teraz piszczy, a wcześniej było to wyłączone.
W sumie radio wydaje inny dziwek, zaraz pojade sie przejechac i sprawdze (tez mam sony).
One wydaje dziwek jak nie wypne z kieszeni radia, a wylacze zaplon, a ten sygnal jest inny.
Dziwi mnie tez ten sygnał bo nigdy nic nie piszaczło (nawet jak sie cos dzialo)
na dodatek dzis po nocy milem problem z odpaleniem, jakby sie dusił ehhh
Excalibue napisał/a:
To może być radio.
U mnie podobne dźwięki wydaje po wyłączaniu zapłonu ( Sony ).
Można wyłączyć w opcjach.
Może rozłączyłeś akumulator,ustawienia się skasowały i teraz piszczy, a wcześniej było to wyłączone.
Moim zdaniem dźwięk jest podobny do brzęczka "od świateł - słychać go przy otwarciu drzwi i włączonych światłach". Roverka mam od 9 lat i w ciągu tych kilku lat kilka razy przed odpaleniem usłyszałem taki -być może podobny- podwójny dźwięk. Ponieważ nie było żadnych problemów/złych objawów to zignorowałem to. Kiedyś/gdzieś czytałem, że może to być sygnał/znak do wymiany baterii w pilocie (nie wiem dlaczego miałoby to być sygnalizowane brzęczkiem - ale ktoś tak pisał)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum