Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam!
Mam problem z osłoną słupka w moim roverku, otóż zaczęła ona rdzewieć przez co pojawiły się na lakierze mało estetyczne wybrzuszenia (pewnie każdy wie o czym mówię). Problem polega na tym, że nie wiem jak tą osłonę ściągnąć bez jej uszkodzenia a nie chcę "rwać na chama". Proszę o pomoc. W razie wątpliwości, o którą część chodzi, zamieszczam obrazek na którym zaznaczyłem ją czerwoną strzałką
Ostatnio zmieniony przez apples Sob Cze 11, 2011 22:33, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 02, 2007 16:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam!
Mam problem z osłoną słupka w moim roverku, otóż zaczęła ona rdzewieć przez co pojawiły się na lakierze mało estetyczne wybrzuszenia (pewnie każdy wie o czym mówię). Problem polega na tym, że nie wiem jak tą osłonę ściągnąć bez jej uszkodzenia a nie chcę "rwać na chama". Proszę o pomoc. W razie wątpliwości, o którą część chodzi, zamieszczam obrazek na którym zaznaczyłem ją czerwoną strzałką
Myślę, że najlepiej będzie jak pobierzesz sobie RAVE (link jest w FAQ na stronie klubowej) i przeczytasz tam procedurę demontażu.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Witam!
Jest możliwość zdjęcia tej osłony, musisz wywalić wszystkie gumy od ramki ponieważ są tam śruby (3szt) , chyba krzyżak albo gwiazdka . element do zdemontowania, a co do rave to przestaw date systemową na 2002 rok i będzie ok
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Ostatnio zmieniony przez rovero Wto Kwi 03, 2007 20:03, w całości zmieniany 1 raz
Problem polega na tym, że nie wiem jak tą osłonę ściągnąć bez jej uszkodzenia a nie chcę "rwać na chama".
I bardzo słusznie Wysłałem Ci na maila podanego w profilu jpga z instrukcją demontażu. Niestety nie dysponuję pdfem, wiec jakość nienajlepsza, ale coś tam widać. Rzeczywiscie trzeba zdemontować boczek, szybę, uszczelki i dopiero jest dostęp do 3 śrub mocujących nieszczęsną osłonę. Powodzenia!
_________________ Był R75 2.0 V6 Atlantic Blue
Ostatnio zmieniony przez Doleslaw Sro Kwi 04, 2007 14:39, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum