Wysłany: Nie Sie 05, 2018 20:53 [R75] Przeróbka oryginalnych zamków centralnego na chińskie
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam,
Problem z zamkami od centralnego powraca co chwila. Czyszczenie silniczków,wymiana itp.
Są chyba możliwości kupienia nowych silniczków na allegro ale trzeba jakoś zdjąć ze starego i nałożyć na nowy ten "ślimak". Silniczki nowe też kosztują. Kasetki używane pewnie starczą też na chwile. Oryginalne chyba kosztują ze 250 PLN.
A czy ktoś z Was może przerabiał to wszystko na chińskie?
Chciałbym po prostu dołożyć chiński siłownik do drzwi aby sterowanie było z oryginalnego kluczyka. Czy tak się da zrobić? Czy potrzebna też chińska centralka z pilotami? Myślałem żeby siłownik podłączyć do oryginalnej kasetki do rygla od blokowania drzwi od środka. Pewnie trzeba jeszcze wyłączyć opcje otwierania na raz z kluczyka tylko drzwi kierowcy. Czy będzie też działał przycisk otwierania/zamykania wszystkich drzwi ten obok świateł awaryjnych?
Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 05, 2018 20:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
daj spokój z takim rozwiązaniem, oryginalne zamki masz z ryglowaniem, sa w środku 2 silniczki, nie jeden. Ja od 7 lat raz czy 2 razy naprawiałem zamek, - zorb raz a dobrze i będzie ok. Inna sprawa ze te siłowniki z linku tez szybko padną
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum