Ale w końcu ustawiłem w TOAF na "aktywny" przejechałem się i działa wzorowo. No może brak funkcji jaką miałem w Focusie, mianowicie zapamiętywania prędkości po naciśnięciu RES i automatycznego powrotu do niej po ponownym set Ale rozumiem że ten typ tak będzie miał.
Coś chyba niedoczytałeś instrukcji..
Rozpedzas się, wciskasz SET i ustala to prędkośc, naciśniecie SET zwieksza prędkość o 2 km/h.
Wcisniecie RES wyłacza tempomat, ale ponowne wciśniecie RES uaktywnia tempomat i powienien osiągnąc taką predkośc jak byla ustawiona przez przycisk SET.
Nacisniecie hamulca czy też sprzegła również deaktywuje tempomat, ale po nacisnieciu RES pojazd znowu bedzie się rozpędzał aż do osiągniecia ustalonej predkosci.
Warto też zaznaczyć ze dodanie gazu - zwieksza predkośc, ale odpuszczenie go spowoduje powrót do ustaleonej predkosci - bez deaktywacji tempomatu.
Tak to powinno dzialać. SET służy jedynie do ustalenia predkosci i do zwiekszenia ustalonej predkosci. RES to deaktywaja - (czyli tak jakbyś zdjał nogę z gazu), oraz ponowne rozpedzanie pojazdu do ustalonej predkosci.
Wcisniecie RES wyłacza tempomat, ale ponowne wciśniecie RES uaktywnia tempomat i powienien osiągnąc taką predkośc jak byla ustawiona przez przycisk SET.
Nacisniecie hamulca czy też sprzegła również deaktywuje tempomat, ale po nacisnieciu RES pojazd znowu bedzie się rozpędzał aż do osiągniecia ustalonej predkosci.
Dokładnie jak Marcin pisze więc jest taka opcja w R
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum