Uwaga wykopalisko
Kumpel poprosił by zapytać czy ktoś nie wie skąd wydobyć gałkę do R75 drewnianą podświetlaną ( najlepiej taką jak ta z początku wątku) Zależy mu na drewnianej/drewnopodobnej
albo taką jak ma/miał Legwan1989 ale w drewnie
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Odświeżam nieco temat
Tak się złożyło, że mam w swoich rękach gałkę, taką jak w pierwszym poście (przynajmniej tak mi się wydaje, sami oceńcie)
Mimo najszczerszych chęci nie mogę znaleźć czasu żeby ją zamontować, więc stwierdziłem, że lepiej jakby trafiła do prawdziwego maniaka, u którego nie będzie się kurzyła w szufladzie
Gałka jest nieużywana, jedynie podłączyłem pod bateryjkę 9V żeby sprawdzić czy podświetlenie działa. Nie mam pojęcia na ile ją wycenić, jak ktoś jest zainteresowany niech da mi znać.
Ew. wrzucę na licytację na allegro i podrzucę link na forum
Kosaa to nie UncleAllEvil tylko hadzia ma tę gałkę. To z nim pisałem w twojej sprawie
MG TF 160 srebrny pocisk
MG TF 160 srebrny pocisk
Witam
Słuchajcie planuje zmienic gałke zmiany biegów w r75 automat ,nie wiem jak sie za to zabrac zeby nic nie uszkodzić .
Czytałem cos zeby ciągnąc w góre i uważac na zęby
nie wiem nie widze jakoś tego a ten przycisk w galce jak jest tam podlączony ,jak zamontować drugą normalnie wcisnąc.
Jak by ktoś był już po takim zabiegu wymiany galki to proszę o porade jak to zrobić zeby było OK
stee-zoo, po prostu wciskasz przycisk i ciągniesz ile sił, miej przy tym szczękę zamkniętą, bo jak pójdzie w żeby, to aby języka nie stracić. Nową po prostu mocno wciśniesz
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Temat z podświetlanymi gałkami (tymi z początku tematu) do R45 podupadł? Ewentualnie ten ostateczny projekt od Legwan1989 jakoś można udostępnić?
A może ma ktoś na sprzedaż taką gałkę jak w 1 poscie?
Ponieważ nie ma już produkcji tych drążków ,postanowiłem wyprodukować sobie sam.
Drążek oczywiście z prawdziwego drewna , lakierowany . Kolor prawie wstrzelony .
Podświetlenie na żywo jest tak stonowane żeby delikatnie podświetlać emblemat .
Na zdjęciach wychodzi mi to albo za jasno albo za ciemno . W nastepnym egzemplarzu (o ile będzie ) dałbym centrum światła o centymetr wyżej ale i tak jest fajnie .
Chciałem osiągnąć efekt taki ,aby logo było widoczne dopiero po włączeniu podświetlenia . Grawer jest na wewnętrznej stronie szybki . Całość podłączona do oświetlenia zegarów .
_________________ Aby nasze życie było twórcze, musimy pozbyć się lęku przed popełnieniem błędu
Krzysztof 605059876
Pochwalę się swoim nabytkiem Projektowałem, aby była podobna do oryginału, podświetlenie zgodne z innymi.
Jestem meeega zadowolony Oryginalna gałka była już dosyć sfatygowana i nie trzymała się dostatecznie dobrze. Nowa wprowadziła nutkę nowoczesności, jest sztywno osadzona i jest sporo lżejsza, co w mojej ocenie znacznie poprawia obsługę auta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum