Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: wszystkie
Witajcie, niedawno przeglądając swój samochód na kanale zauważyłem że wydmuchało mi z dwóch stron uszczelkę pod miską olejową. Szukałem wszędzie gdzie się da ale ciężko jest znaleźć cokolwiek o uszczelce do tego silnika, dzwoniłem dzisiaj do Tomiego i powiedział mi że tam nie ma uszczelki tylko się uszczelnia jakimś preparatem, ale z drugiej strony, te pozostałości które wyleciały stamtąd mają wygląd gumowej uszczelki, znalazłem też w sieci takie coś:
No i teraz pytanie, czy tam powinna być uszczelka, jak to sprawdzić, czy uszczelkę mozna zastąpić w warsztacie czyms innym (silikon), ew. skad taką uszczelkę wziąć? Czy przy wymianie uszczelki pod miską trzeba wymieniać olej w silniku? Dopiero był wymieniany.
Samochód jest z 99roku ale silnik jest 97-98r
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 20, 2011 11:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a magnesem nie sprawdzisz? jak blaszana to magnes chwyci co?
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Odgrzeje trochę temat. Czy ktoś wie dokładnie czym uszczelnia się miski aluminiowe ma 1.8? Wczoraj ja zerwałem i na rantach na pewno nie było silikonu, prędzej klej anaerobowy, ale tego pewny nie jestem. Jeśli tak to jaki, czy LOCTITE 510 się nada?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum