Wysłany: Czw Wrz 06, 2012 21:59 [Rover 25] Czy rózni sie zawieszenie rover 25 od streetwise?
Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 2005
Czesc Jestem nowy na forum i na poczatku chciałem sie przywitac. Trzy latka mam roverka 200 a teraz chciałem zmienic na 25-tke streetwise.Moje pytania to czy duzo jest róznic od wersji streetwise,chodzi mi o czesci a najbardziej zawieszenie? I czym sie róznia silniki TD 101 i 113 w budowie i który jest lepszy czy lepszy wybór PB+gaz?? pozdrawiam i dziekuje z góry za odpowiedzi im wiecej tym lepiej
Ostatnio zmieniony przez wazon1985 Pią Wrz 07, 2012 08:34, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 06, 2012 21:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dużo różnic mechanicznych między R200, a Streetwise nie znajdziesz. Największa, to chyba zawieszanie które jest dużo wyższe (inne sprężyny i nie wiem przypadkiem czy też nie inny amory).
wazon1985 napisał/a:
I czym sie róznia silniki TD 101 i 113 w budowie
Budowa jest ta samo, chyba różnią się tylko elektronika.
Robię około 40 tys rocznie. Właśnie o amortyzatory mi chodzi bo na allegro nie na a to jest już dziwne, nie chciałbym kupować części w serwisie. Czyli dużo silnik się nie zmienił w porównaniu do rover 200 ? Pytam bo miałem dostęp do oszczędności tzw i do nowego nabytku też chciałem lac. dzięki za odpowiedzi może jeszcze ktoś pomoże
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Pią Wrz 07, 2012 12:46
leszczu napisał/a:
wazon1985 napisał/a:
I czym sie róznia silniki TD 101 i 113 w budowie
Budowa jest ta samo, chyba różnią się tylko elektronika.
ta, tylko mapy w kompie inne
wazon1985 napisał/a:
który jest lepszy czy lepszy wybór PB+gaz??
terotycznie jako silnik lepszy jest jednak diesel - po 2003 r kiedy to wyeliminowano wiekszosc problemow z pompą, ale streetwise'a to zdaje sie nie dotyczy
[ Dodano: Pią Wrz 07, 2012 13:46 ]
wazon1985 napisał/a:
nie chciałbym kupować części w serwisie.
dodam że miałbyś z tym problem bo aktualnie serwisu nie ma chyba że w chinach byś namierzył bo tam streetwise produkuja jako mg3 zdaje się
zapomniałem że już faktycznie serwisu nie ma:) Czyli silnik i całą reszta to rover 25 więc problemu wie będzie ale jeśli zawieszenie się różni to gdzie szukać części ? Będę bardzo wdzięczny jeśli znajdzie się choć jeden właściciel Streeta i wyjaśni wątpliwości. Auto basen mi się podoba i jest w dobrej cenie tylko czy jest dostęp do tych części ?
Odgrzewam bo myślę nad ulepszeniem zawieszenia w swoim r200 do takiego jakie było w streetwise.
Serio jedyna różnica w zawieszeniu to podkładki? Może jakieś zdjęcia jak wyglądają? I ile jest różnicy w wysokości? Cambery się nie rozjeżdżają od tego?
Ja mam u siebie w hondzie podkładki z Poliamidu ale grubości 25mm. Pochylenie koła się z tyłu Rozjeżdża trochę ale pustym aucie. Da się to skorygować ale mi to mało co przeszkadza. Na 20mm jak były w streetwise albo 18mm powinno być bez problemów większych jeżeli to ciebie martwi.
Dodam że 20mm to taki max jak można dać bo potem jest problem ogromny żeby zapiąć amory pod zawieszenie.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Z tyłu jest podkładka między górne mocowanie amora a karoserie, szpilki są dłuższe sporo względem 200/25/ZR. Z przodu jest wyższa sprężyna i dłuższy amor.
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum