Wysłany: Czw Kwi 29, 2021 14:31 [R25] Czy belki tylne sa we wszystkich modelach takie same?
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam
Dzis przy wymianie tylnego łożyska okazało się ze gwintu na czopie na ktory wkłada sie łożysko praktycznie nie ma - ktos pewnie nakrętkę z innym skokiem niż powinien na sile wkręcił
Samych tylnych zwrotnic nie znalazłem, ale sa cale belki w przystępnej cenie - tylko pytanie czy belki z silnika 1.4 na których były bębny, sa takie same jak belki w silnikach 1.8 z tarczami. Czy czujnik ABS będzie dal sie przełożyć wraz z łożyskiem wywalając obudowę bębnów?? Moje auto to mg zr160 z 2004r
pozdrawiam
Srednica M20, albo 22. Z tyłu z tego co pamietam to M20, tylko z jednej prawy, z drugiej lewy. Na 100% nic się nie stanie jak się obniży gwint do rozmiaru niżej, tylko trzeba tokarza, któremu się będzie chciało, bo to trochę niewygodne do łapania do obróbki.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Jeśli możesz sprawdzić to by było super, chętnie odkupie
Co prawda znalazłem cos takiego:
https://motohurt.sklep.pl/Product/Show/41918
ale w zamiennikach jak szperam to wyskakuje ta nakrętka ale w opisach jest ze ma prawy gwint wiec albo w tytule jest błąd albo zamienniki złe podane
[ Dodano: Wto Maj 04, 2021 14:01 ] sTERYD, udało sie cos ustalić jesli chodzi o nakrętkę? Obdzwoniłem dziś mnóstwo sklepów, jedynie ze sierry gwint pasuje ale jest na klucz 41 i nie zmieści sie do piasty.
Pisałeś ze w r400 jest tez taka nakrętka - a w 45?
Dzwonie po szortach i puki co nic
W mojej skrzynce same prawe. Ale jeszcze muszę sprawdzić u Taty, bo tam wymieniałem łożyska.
Co do 45 nie powiem, zresztą tam tarcze z tyłu to raczej rzadkość.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum