Wysłany: Pią Mar 04, 2022 16:09 MiTSUBO - ROVER 111SLi daily car ?
Witajcie przyjaciele
Chciałbym pokazać co udało mi się uchronić przed zapomnieniem i złomowaniem w Krakowie nie widziałem takiego autka na ulicy...
Jak stałem się właścicielem auta przypadkowo wybrałem się na zakupy do kauflanda na drugim końcu Krakowa. Gogle pokazało ze jest otwarty ale po przyjeździe na miejsce okazało się że zamknięte no to sru na przypadkowe osiedle by się nawrócić a tu na parkingu stoi taki samochodzik obrośnięty mchem i brudny myślę sobie zobaczę co to jest wysiadłem pokręciłem się chwile i myślę sobie chyba ktoś chce się pozbyć tego auta i już go nie kocha po chwili zobaczyłem jakiegoś człowieka na parkingu a myślę podejdę zapytam czy zna właściciela okazało się ze trafiłem na samego właściciela. No i trochę gadki o co chodzi z tym autkiem okazało się że uda się go kupić. Trwała sprawa spadkowa i po 1,5 miecha mogle podjechać na podpisanie umowy z informacji uzyskanych od właścicieli wiem ze auto jest w jednej rodzinie 20+ lat i kupiony w polskim salonie?.
63 tyś. przebiegu
rok produkcji 1995r.
silnik 1.1
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 04, 2022 16:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dzięki za info ale nie w głowie mi sprzedaż może się kiedyś jeszcze trafi jakieś auto ciekawe i warte uratowania i felgi będą w sam raz
tylko skąd taki rozstaw na tym rowerku 4x95.25 co to jest teraz muszę dołożyć dystanse co pewnie będzie trochę kosztować bo na złomowisko takiego czegoś nie kupie i jeszcze felga będzie wystawać za obrys auta i będzie mały problem.
to może być tez 1.6 albo 1.8 , najłatwiej to sprawdzić po numerze na bloku, jest pionowo pod ta gumowa gruba ucięta rura chłodzenia, ładnie wycięty kolektor wydechowy
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
z info wiem ze autko kupił łowca katalizatorów zabrał kata i odrazu na złom auto dlatego tak gustownie kolektor obcięty
najlepiej jakby to było 1.4 103 konie chyba już robią robotę i może spalanie nie będzie takie duże
jakiś czas temu na złomowisko napotkałem na takie fotel i to w czym. ciekawe czy te oryginalny w rowerku są wygodne jak nie to może będzie podmianka na te
[ Dodano: Sob Kwi 02, 2022 22:45 ]
no i są już 2 pierwsze problemy poważne
jeden to centralka zacina się i jak kontrolka alarmu nie zgaśnie to nie idzie odpalić auta da się to jakoś wywalić i zastąpić centralnym zamkiem bez alarmu
auto opadło z jednej strony płyn poleciał w piz.... i teraz już nie pojadę nim nigdzie czy ktoś zna kogoś kto może to ogarnąć i napełnić to zawieszenie tym płynem bo takto auto tylko złomowisko czeka
albo jakieś namiary na kogoś kto to jeszcze ogarnia albo ogarniał
jeden to centralka zacina się i jak kontrolka alarmu nie zgaśnie to nie idzie odpalić auta da się to jakoś wywalić i zastąpić centralnym zamkiem bez alarmu
da sie wywalic immo z kompa , mozna tez zamontowac inny niezalezny sterownik centralnego
zamka
MiTSUBO napisał/a:
albo jakieś namiary na kogoś kto to jeszcze ogarnia albo ogarniał
przeszukaj forum w tym temacie pamietam byly jakies tematy wpisz w nasza wyszukiwarke "pompowanie zawieszenia"
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum