Wysłany: Pią Cze 16, 2023 09:29 [MG ZR 1.8] vvc przegrzewa się na postoju
Typ: VVC Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2003
Cześć, mam problem auto się przegrzewa na postoju, pochodzi sobie tak z 15-20min na wolnych i wskazówka leci ponad połowę I dopiero wtedy załącza się wentylator.i temperatura spada. Podczas jazdy temperatura jest cały czas w normie.
Węże miękkie, płynu nie ubywa
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 16, 2023 09:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dlaczego tak uważasz? Przecież napisałeś że wszystko działa prawidłowo, jak się nagrzeje to włącza się wentylator i zbija temperaturę.
wskazówka idzie znacząco ponad połowę, znawcą nie jestem ale dla mnie to nie wygląda dobrze.
Do tej pory posiadając kilkanaście aut w żadnym nie uświadczyłem takiej sytuacji
w takim razie przy jakiej temperaturze powinien odpalać sie wentylator ?
rave'a nie jestem niestety w stanie urochomić i sam sprawdzić
edit: gdzieś coś wyczytałem spróbuje zmienic korek i czujnik od wentylatora, ktoś jest mi w stanie podać mi numer tego czujnika ?
w takim razie przy jakiej temperaturze powinien odpalać sie wentylator ?
brak odp do konkretnego modelu z tematu wiec dodam,
w R800 2.0 T jest to jak dobrze pamiętam sto kilka stopni pierwszy bieg , a sto kilkanaście drugi bieg
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum