Wysłany: Nie Mar 10, 2024 19:26 [R75]Problem z kontrolkami centralnym zamkiem
Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam, po wymianie progów przestało działać ogrzewanie tylnej szyby i klimatyzacji ,zamykanie z pilota drzwi, brak wskazań kierunkowskazów ,świateł drogowych, przeciwmgielnych na desce rozdzielczej. Co może być przyczyną. Pomocy
Ostatnio zmieniony przez boguslaw70 Nie Mar 10, 2024 21:28, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 10, 2024 19:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No to masy do posprawdzania. Ogrzewanie tylnej szyby i pilot to BCU, kontrolki to IKE, więc nie wygląda to na awarię jednego sterownika. Tylko iKE, z tego co pamiętam też robi za komunikację, więc może to ten on walniety,
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Wychodzi, że masz jakieś zwarcie na szynie komunikacyjnej/diagnostycznej. to o module LSM może wynikać z pierwszego, tak czy inaczej bym sie tym nie przejmował, póki nie rozwiążesz problemów z szyną K
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Dzięki za podpowiedż,jak do czegoś dojdę dam znać . najgorzej że u dwóch elektryków byłem i żaden nie chce się tego podjąć . troszkę się ociepli to sam się zabiorę solidnie do roboty. Pozdrawiam wszystkich
Gość twierdzi że odpięty ,ale nie już nie mam zaufania do niego. Trudno powiedzieć.
Na 22 jestem umówiony do elektryka który zgodził się zobaczyć , czy jest w stanie coś zrobić .
Dwóch odmówiło całkowicie, jak pokazałem zdjęcia co mi program wyświetlił.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum