tak to wygląda ,z prawej strony jak na zdjeciu jest sterowanie + a z drugiej strony jest na stałe - ,posprawdzaj prubówką wszystko ,u mnie niestety uszkodzone są ścieżki na szybie dlatego pół szyby niedziała
szczerze mówiąc nieużywam w mrozy podgrzewania szyby bo woda spływa na bagażnik i są później problemy z otwarciem
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 03, 2011 17:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dzisiaj dopiero udalo mi sie znaleźc troche czasu i rozgrzebałem tylnąszybę - aż do samej szyby dochodzi + i minus .. - wyglada na to jak by samo podłączenie nitek grzejących do przewodów nawalilo - ale czy da sie to naprawić ? (czyli rozebrać tylną szybę) - wyglada na klejoną
czy ktoś przechdził przez to ? ( dla przypomnienai 75 kombi 2005 )
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
tak, te od wewnętrznej części
zakupiłem juz sreberko w płynie - będę łatał - tam jest tak niefortunnie zrobione ze uszczelka jest lekko ruchoma i dotyka tych nitek , co przy ciągłyum otwieraniu szybki tylnej powoduje że nitki przecierają sie. - Całę nitki są tylk ow miejscah gdzie jest dodatkowa jakby folia która izoluje uszcelkę od szyby.
Ja miałem kilka wiązek (chyba 6) przerwanych, posklejałem właśnie srebrem i jest git. Zanim pokleisz wiązki, przyklej od góry i dołu wąską taśmę malarską, dzięki temu będziesz mógł nałożyć większą warstwę srebra, no i będzie to wyglądało bardziej estetycznie.
ja bym sprawdził najpier czy przekaźnik od ogrzewania tylnej szyby łapie, znajduje sie on w skrzynce z bezpiecznikami pod maską. w spkrzynce tez jest wykaz ktory przekaźnik za co odpowiada wiec spokojnie sie połapiesz, po załączeniu ogrzewanie tylnej szyby powinno być słychać charakterystyczne klikniecie, jezeli nie klika to albo przekaxnik albo bezpiecznik, bezpiecznik tez chyba znajdije sie w tej samej skrzynce a jak nie to pod schowkiem, u mnie akurat przekaxnik nawalał, okazało sie ze były wypalone juz lekko styki w przekaxniku, wiecpodgiołem je lekko i wszystko działa jk nalezy, a jak nie to mozna kupic nowy
[ Dodano: Wto Sty 17, 2012 21:46 ]
a bym zapomniał, ogrzewanie tylnej szyby załącza sie ylko przy włączonym silniku!!!
jak byś nie mógł usłyszec tego kliknieca przekaznika przy działajacym silniku to przyłóż reke do niego wtdy napewno poczujesz ze załapał. a na poczatku wycignij jeszcze przekaxnik i zovacz czy wszystkie wtyki dobrze wygladaja i czy nie są poodginane
pozdrawaim
_________________ kupiłem, pojeździłem, popsułem, naprawiłem..... i to wszystko dzięki wam:):)
U mnie szyba nie grzeje niestety i przekaźnik faktycznie nie "prztyka".Ale przekaźnik przełożyłem od wentylatora a ten od ogrzewania szyby włożyłem w miejsce wentylatora i tam już "prztyka", a ten od wentylatora w miejscu ogrzewania szyby znowu nie "prztyka". Bezpieczniki w kabinie i ten bezpiecznik "40" pod maską też są ok. Gdzie dalej szukać i co sprawdzić?
[ Dodano: Czw Lis 05, 2015 16:56 ]
może ktoś mi powiedzieć , czy wszystkie podgrzewane elementy tylnego okna nagrzewaja się i topia lód , gdy włączone jest ogrzewanie tylnej szyby sprawdzalem ciągłości przeplywu voltomierzem i te gorne zakreslone na czerowno nie mialy ciągłości , ale wszystkie inne niższe mają ciągłość, nie dochodzi mi 12voltow do tylniej szyby mechanicy pracuja nad tym maja pociagnac osobny kabel dodatkowy
uszkodzony to znaczy jak? sam przekaznik tylko do wymiany? u mnie to nic nie dalo na wielu testowalem, beda ciagli kabel jak sie da do podlacza tak aby zalanczal sie na oryginalnym wlaczniku, jak nie to trzeba bedzie dodatkowy wlacznik, nie bardzo mi sie tak widzi ale zobaczymy, mowili ze w stacyjce mam jakis jeden przewod nie podlaczony
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum