Wysłany: Pią Lut 02, 2024 17:28 [R75] Skrzypi lewe koło podczas kręcenia kierownicą
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Witam. Proszę o pomoc. Jak w temacie mocno skrzypi jak kręcę kierownicą bądź podniosę lewy przód za błotnik(góra dół). Dodatkowo jak wjeżdżam kołem lewym pod jakieś wzniesienie bądź dziurę wydobywa się dźwięk jakby był wahacz albo jakiś element zawieszenia do wymiany.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 02, 2024 17:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To ja tylko dodam, że moje poduszki mcpersona nie wyglądały jakoś źle, ale po wymianie na nowe zrobiło się dużo ciszej w aucie na nierównościach, więc polecam wymienić tak czy inaczej. Brałem z Aliexpress do MG7 i pasują.
Pewnie łożysko McPhersona... zapewne do wymiany też z górnym mocowaniem i elementami gumowymi. Być może też sprężyna.
Czyli co cały amortyzator do wymian? Masz jakiś link polecający zakup ? W środę oddaje auto do naprawy usterki. Gdy licznik wskazał 200 tys zaczynają się problemy. Koło pasowe sprzęgło zacisk i teraz to
Wymiana wahacza na nowy. Dodatkowo jeszcze jakaś tuleja.
[ Dodano: Sob Lut 10, 2024 06:52 ]
Na ile byście wycenili taka wymianę wahacza na nowy z robocizna? Bo mi zawołał 880 zł. Wahacz nowy trw 500 zł który okazał się być nie kompletny i dodatkowo zamówił tuleje za 150 oraz robocizna 250zł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum