Tydzień testowania i wszystko gra, pieniążka przewierciłem wiertłem 4mm, polecam ten patent, filmik zostawię dla innych forumowiczów, kiedyś byłem grafikiem 3d i zarabiałem na tym dlatego łatwo mi zrobić taką animację, dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Mogę odświeżyć temat po 8 latach, tylko trochę z innej beczki?
Otóż u dziewczyny w zakupionym Roverku 25 1.4 piz*ało złem jak nim wracaliśmy z Lublina do Krakowa, okazało się że ciepłe pokrętło działało tylko do połowy - wypsikałem smarem linkę od strony silnika i teraz mamy pełny zakres linki, niemniej niewiele to dało.
Grzanie? Jest lekko letnie powietrze, ale ani ciepłym ani gorącym bym tego nie nazwał. Na zimne oczywiście super działa, lodówka jak trzeba.
Jest to wersja bez klimatyzacji, i zastanawiam się czy w tej wersji również jakoś nagrzewnica funkcjonuje? (pewnie tak) i gdzie mogę się do niej ewentualnie dostać, aby sprawdzić przepływ płynu?
Od środka wiem, że przy lince od temperatury idzie gdzieś w stronę kierowcy miedziana rurka, ale po omacku to będę długo gdybał, a może znów dacie radę mnie poratować
Póki co mam rozgrzebany kolektor ssący bo wymieniam uszczelkę, więc mam trochę więcej miejsca do wężyków od grzania od strony silnika, tylko nie wiem czy to z tej strony jest sens w ogóle gdybać
Tam jest chyba jeszcze klapa/zawór do powietrza żeby je przepuszczać przez nagrzewnicę albo nie. Przynajmniej tak mi się wydaje bo już nie mam Rover'ka
Po prostu przepłucz nagrzewnicę, najlepiej ciepłą wodą z niewielką ilością octu.klapa jest, ale linka idzie od zaworka do klapki, a od klapki dopiero do pokrętła, więc jak zaworek chodzi to powinno być ciepło.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Tam gdzie wchodzi ta rurka z zaworem, który uruchomiłeś, to z drugiej strony ściany grodziowej, ale nie musisz jej demontowac. Odepnij węże, ktore tam wchodzą, połącz się tam szlauchem i przepłucz.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum