Zresztą odkąd uznałem, że mój roverek ma już tak dużo problemów blacharskich, że pełna renowacja przekroczy jego wartość, to czasem mam ochotę nie ustąpić, jak ktoś na mnie wymusza, ale odruchy są silniejsze.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Zresztą odkąd uznałem, że mój roverek ma już tak dużo problemów blacharskich, że pełna renowacja przekroczy jego wartość, to czasem mam ochotę nie ustąpić, jak ktoś na mnie wymusza, ale odruchy są silniejsze.
No wlasnie ja postanowilem, ze jak sie nadarzy okazja to.....no i sie nadarzyla. Jezszcze w ten blotnik co mialem poszpachlowany brzydko i przedni zderzak. Tylko kurde musze wsiadac drzwiami pasazera, bo kierowcy tylko sie uchylaja, a rzeczoznawca dopiero w poniedzialek i dopiero bede mogl zaczac cos robic.
Instynktu sie wyzbylem i jak widzialem to poczekalem chwile i jak zobaczylem, ze bedzie nie uniknione to klakson i po hamulcach
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Instynktu sie wyzbylem i jak widzialem to poczekalem chwile i jak zobaczylem, ze bedzie nie uniknione to klakson i po hamulcach
No już dwa razy też mi się udało, ale wtedy ten najeżdżający zorientował się w ostatniej chwili i odbił.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Tutaj byl straszny malolat i do tego malo rozgarniety. Zerknal chyba za wczesnie w lusterko, a potem kontynuowal zmiane pasa poprostu. Wogule Volvo s40 2002rok. Chlopak 89rocznik OC w PZU i wszystko na niego zapisane
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
No i przyszla wycena na nieco ponad 1600zl Uszkodzenia jak na zdjeciu. Walczyc dalej, czy brac kase?
[ Dodano: Pon Lut 01, 2010 12:42 ]
cos male to pierwsze zdjecie mi wyszlo. Generalnie rzeczoznawca mi nie policzyl porysowanego rantu drzwi, bo powiedzial, ze zniszczylem wysiadajac
Jeśli licząc sam błotnik do wymiany i lakierowanie to chyba w miarę ok Ci wypłacili. Ale jeśli drzwi też uszkodzone a nie policzyli to warto się odwołać
pekniety zderzak, blotnik do smieci, rant drzwi do lakierowania
Może PZU powinno instrukcję napisac jak wysiadać z auta po stłuczce żeby nic więcej nie uszkodzić. Żenada żeby zwalał na kierowcę , a co miałes drzwiami pasażera wysiadać ?
chudson, i tak wysiadalem. Zderzak sie leciutko opuscil i jest pekniety. Przy okazji zrobie lepsze zdjecia, te byly tak na szybko dla kolegi.
a ten błotnik musi być do wymiany? jakby klepać to w 1600 byś się zmieścił z lakierowaniem drzwi... zderzak poprawią, tylko nie wiem jak z tym pęknięciem. Ale 1600 nie wydaje mi się być bardzo zaniżone.
sarkunx, wiesz nie policzyli wogule drzwi (nie wzieli pod uwage) nie policzyli zderzaka (napisali, ze uszkodzenie nie zwiazane ze zdarzeniem). Zderzak trzeba wymienic, blotnik rowniez trzeba wymienic, bo jest wgnieciony na rancie. Drzwi wystarczy pomalowac i wszystko ladnie poskladac. Narazie bede pisal odwolanie, a jednoczesnie szukal czesci w kolorze.
zmiana zderzaka i blotnika + lakierowanie... no to by cie kosztowalo sporo. odwoluj sie, no i szukanie czesci w kolorze to dobry pomysl... choc i tak moze byc widac roznice...
W kolorze raczej beda pasowaly, ewentualnie polerka. Generalnie zmienialem juz drzwi na takie w kolorze i idealnie pasowaly. Wogule zadnej roznicy niewidac Teraz pytanie, czy mozna takie odwolanie wyslac mailem? Bo dali mi mail i powiedzieli, ze jak sie zdecyduje czy chce bezgotowkowo, czy brac kase to mam napisac oswiadczenie mailem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum