Wysłany: Czw Sty 12, 2012 15:04
har0, wystarczy kupić mapy mafless bo na mg++ i tak nie ma więcej mocy niż w maflesach, jedyne co jest większe to spalanie w dodatku potrzebujesz sprawnej przepływki. Na maflessach spalanie nie wzrasta a moc tak i nawet po odpięciu przepływomierza samochód nadal ma moc i można go kręcić ponad 4k
har0, Tak jak napisał alexi, ALe szkoda się w to bawić bo mapa jakoś sama wykrywa i ciagle używa jak najlepszych parametrów. Wiec wkładasz i się cieszysz
Ja miałem robić przełączanie miedzy 4 mapami ale uważam to za zbędne jak te maflessy są the best
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Ja przełącznik zrobiłem zanim dostałem chipsy. Ale jest zupełnie zbędny. Wystarczy cążkami odciąć przewód i zaizolować that it. A chipy mam wkładane nie lutowane. Podstawki mam lutowane. Z tego co tu czytałem to więcej problemów mieli ci którzy lutowali chipy na stałe
_________________ 0-100 km/h - 8,25 sec!
'Nie pałuj gdy silnik Twój zimny jest'
Dziś z pomocą kolegi elektronika wlutowalismy te chipy z mapkami . Przepływka odpięta i samochodzik teraz smiga jak szalony, heh. Nie jest taki mulasty na niskich biegach
Koko_24, ahh czyli już siedzą on board No to ładnie Ja ich teraz jeszcze bardziej doceniam jak miałem znów okazje śmigać na orig mapach Downgrade się od razu czuje i jak Markzo miał racje się po prostu za bardzo już do mocy przyzwyczaiłem
Ale polecam każdemu tak po roku się znów na orig mapkę przesiąść żeby docenić co się ma
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Bez przepływomierza jazda SUPER.Brak kopcenia lecz wydaje mi się że spalanie nieznacznie wzrosło.Kopytko niezłe.Pozostał jedynie montaż wtrysków SDI (leżą i czekają). Jak na razie
mapki są OK.Troszkę czytałem na temat MAFLESS na wiki:
Mafless
Koko_24, ahh czyli już siedzą on board No to ładnie Ja ich teraz jeszcze bardziej doceniam jak miałem znów okazje śmigać na orig mapach Downgrade się od razu czuje i jak Markzo miał racje się po prostu za bardzo już do mocy przyzwyczaiłem
Tak tak, juz siedza elegancko. Nawet nie było żadnych problemów z wlutowaniem
No może za jakiś czas włoże stare mapki to zobczymy róznice.
Jeszcze trzeba bedzie kupic wtryski od SDI i bedzie smigał jak ta lala
Dziś z pomocą kolegi elektronika wlutowalismy te chipy z mapkami . Przepływka odpięta i samochodzik teraz smiga jak szalony, heh. Nie jest taki mulasty na niskich biegach
Wysłany: Sob Kwi 07, 2012 14:44
barney79, a po co odpinasz przepływomierz? Na mafless chyba powinien iść tak samo dobrze z przepływomierzem jak i bez, tylko że z przepływomierzem moze mniej palić. Ja odpinałem rpzepływomierz i nie ma różnicy tak samo idzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum