od tych bieżnikowanych wolałbym sobie kupić nowe zimówki jakieś tanie chińskie.... jeśli już chodzi o koszty
własnie ja mam załozone chińskie.... bieżnik jakieś 5mm a ślizgam sie na nich jak na SLIKACH.... w ostatnią zimę nawet nie mogłem pod lekkie wzniesienie wjechac.... opona wygląda ok a i tak totalne dno.....
_________________ kupiłem, pojeździłem, popsułem, naprawiłem..... i to wszystko dzięki wam:):)
od tych bieżnikowanych wolałbym sobie kupić nowe zimówki jakieś tanie chińskie.... jeśli już chodzi o koszty
własnie ja mam załozone chińskie.... bieżnik jakieś 5mm a ślizgam sie na nich jak na SLIKACH.... w ostatnią zimę nawet nie mogłem pod lekkie wzniesienie wjechac.... opona wygląda ok a i tak totalne dno.....
Więc zamiast kupić coś porządnego, chcesz zamienić patyka na kijek
hmm... ale mysle ze cokolwiek od tych co mam będzie lepsze.... w zime balem sie wyjeżdzać zeby gdzieś z tarasy na byle jakim zakręcie nie wypaść ..... nic jeszcze najwyzej poczytam i potme sie zdecyduje co kupic dzieki za pomoc
_________________ kupiłem, pojeździłem, popsułem, naprawiłem..... i to wszystko dzięki wam:):)
ok chyba skorzystam z Twojej rady nawet, tak się składa że mam obecnie zimowe opony Nokian i dobrze mi się na nich jeździło zimą może letnie również się sparawdzą, dzięki za podpowiedź
Koledzy mam dylemat i proszę o pomoc chcę jak najszybciej zakupić nowe opony do mojego eR, felgi mam oryginalne 16, obecnie posiadam opony Fulda 205/65r16 ale już są na wykończeniu, więc postanowiłem kupić nowe na allegro, gdyż cenowo wychodzi taniej, tyle jest firm i sam nie wiem co kupić chcę coś markowego dlatego pod uwagę biorę:
Brałbym Bridgestone Potenza bez zastanowienia...
Ewentualnie jeśli dużo jeździsz to wolniej się zużywają Bridgestone Turanza, ale przyczepność lepszą ma Potenza...
no tak fakt lepsze Potenza, ale ja jestem takim kierowcą powolnym nie osiągam prędkości większych niż 120km/h a niestety dużo jeżdżę więc szukam coś co mi wytrzyma na dłużej i nie będą hałaśliwe pytanie czy szukać coś z rantem ochronnym na felgę ?
no tak fakt lepsze Potenza, ale ja jestem takim kierowcą powolnym nie osiągam prędkości większych niż 120km/h a niestety dużo jeżdżę więc szukam coś co mi wytrzyma na dłużej i nie będą hałaśliwe pytanie czy szukać coś z rantem ochronnym na felgę ?
W takim razie Bridgestone Turanza będą najlepsze dla Ciebie
Z tego co pamiętam, Potenza na 100% jest z rantem, ale Turanza chyba także.
piotrek1000 napisał/a:
polecam bridgestone turanza er 300.
Turanza T001 to następca Turanzy ER300 wycofywanej powoli z rynku. Szedłbym więc w T001
Niedawno wymieniałem opony na Toyo Proxes T1R Sport R16 215x55
Fajne gumy, ciche, dobre trzymanie boczne, na dziurach lepiej sie zachowują niż poprzednie Goodyear Excelence.
Mają rant wzmacniający i ochronny felgi.
Zużycie nie wiem bo dopiero pierwszy sezon je mam.
Czy rant jest czy nie ma w większości modeli opon zależy również od nośności i czy jet wzmocniona "XL" czy nie.
Ten sam model o małej nośności będzie bez rantu a z dużym indeksem nośności będzie miał rant. Nie sugerujcie się zdjęciami opon na stronach internetowych, trzeba pytać czy konkretny model ma rant wzmacniający.
Ja też bym wybrał Potenze...ale jak dużo jeździsz i wolno to może być energy
saver. Osobiście polecam Continental SportContact 2.
http://allegro.pl/komplet...2340793256.html
Wysłany: Nie Sie 26, 2012 14:14
Przeczytałem wszystkie tematy o oponach i chciałbym dopytać się o komfort jazdy osób które zmieniły z opon 195/65/15 na 205/65/15. Czy widzicie różnice w komforcie jazdy na szerszych oponach bo nie wiem czy zostać przy 195 czy kupić 205.
Jeździłem i na takich i na takich i według mnie lepiej zostać przy 195. powód profil jest praktycznie taki sam więc i w komforcie nie czuć różnicy. 195/65/15 jest dużo bardziej popularną oponą przez co jest tańsza. i spalanie wydaje mi się mniejsze. mimo, że mam dobre zimówki 205/65/15 to będę zmieniał właśnie na 195.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum