Forum Klubu ROVERki.pl :: ZATOR 2008 Promujemy Klub ROVERki.pl
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
ZATOR 2008 Promujemy Klub ROVERki.pl

KONTYNUACJA TRADYCJI
Autor Wiadomość
Tomaszi 

Rover 400

Wysłany: Czw Cze 28, 2007 00:08   ZATOR 2008 Promujemy Klub ROVERki.pl

W związku z zaistniałą sytuacją, że z założeń lokalny spot w Zatorze odbędzie się 07.07.07r. w czasie Dni Zatora i jest możliwość programowa zaprezentować się jako Klub Miłośników Samochodów Rover i MG oraz promowania tejże marki, zapraszam wszystkich do wzięcia udziału w ankiecie.

Zważywszy na to, że do tej pory głównie spotykaliśmy się w gronie klubowiczów i sympatyków, to w Zatorze będziemy "obiektem zainteresowania" (mam nadzieję) i trzeba by jakoś z tego faktu skorzystać.

Bardzo bym prosił by w tym temacie wypowiedzieli się wszyscy ci, którzy mają jakiś pomysł, w jaki sposób zachęcić, jak wyjść na przeciw postronnych ludzi i zainteresować ich własnie takim a nie innym samochodem.
Każdy z nas ma swoją historie nabycia takowego auta, jednymi słowy:
DLACZEGO WŁAŚNIE ROVER?
Ostatnio zmieniony przez Tomaszi Wto Cze 10, 2008 00:32, w całości zmieniany 6 razy  

SPAMU¦

Wysłany: Czw Cze 28, 2007 00:08   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

Vit0 

Wysłany: Czw Cze 28, 2007 07:09   

nie przyjade bo...

... kumpel ma akurat w ten weekend slub i wesele, a tej imprezy opuscic po prostu NIE MOGE :)

Jednak mam nadzieje, ze bedzie duzo ludzi, ktorzy dzielnie zaprezentuja klub :)
Bawcie sie dobrze.

pozdro

walkie 

Rover 45

Wysłany: Czw Cze 28, 2007 07:18   

Nie przyjadę bo mam egzaminy, sesja ;(((((( ((((((((

radekz 

Wysłany: Czw Cze 28, 2007 08:53   

nie przyjadę bo ... jadę w delegację 4.07 a wracam 11.07 (ale będę przejeżdżał przez Oświęcim, Zator, Sucha Beskidzka, Maków i będę pozdrawiał - nie zdziwcie się jak ktoś będzie Wam machał ze srebrnego CR-V :) )

Tomaszi 

Rover 400

Wysłany: Czw Cze 28, 2007 12:17   

Jak na razie frekwencja nie dopisuje organizacji.
Ponawiam prośbę o pomysły. Do tej pory mamy plakat zapowiadający nas na Dniach Zatoru.
Mielibyśmy zagwarantowane miejsce na prezentacje (pod Zamkiem) i
czas na przejazd po Rynku w okolicach godziny 16:00
Do zrobienia pozostało: ulotki, informacje o historii i modelach Rovera oraz Klubu oraz powinno stanąć stoisko z gadżetami Klubu i Rover.

Vit0 

Wysłany: Czw Cze 28, 2007 12:31   

Tomaszi napisał/a:
Ponawiam prośbę o pomysły.

Nie bedzie mnie, jednak moge pare hasel rzucic do przemyslenia tym, ktorzy beda.

1. Po dwoch stronach stoiska z gadgetami postawic najstarszego Roverka i najnowszego (75) (lub MG, zeby nikogo nie urazic :)) .
2. przejazd zorganizowac tez od najstarszego do najnowszego a osoba na estradzie bedzie opowiadala historie... najlepiej tak, zeby zsynchronizowac to z autami przejezdzajacymi pod estrada.
3. kazdy na antenie niech sobie zamontuje trojkatny proporczyk - moge cos zaproponowac/zaprojektowac
4. Zrobic start z kreski (Tomcat vs. R200 kanciak :P )

emes 

Członek Zarządu
skarbnik

Wysłany: Czw Cze 28, 2007 15:01   

Ja jeszcze nie wiem, czy przyjadę. Muszę jak najszybciej rozwiązać problem z moim paszportem, a to wymaga niestety wyjazdu na weekend.

Tomaszi 

Rover 400

Wysłany: Czw Cze 28, 2007 15:20   

Vit0 całkiem realnie to wygląda, z tym przejazdem pod sceną (estradą) zależy gdzie będzie usytuowana. Ta pokazówka z kreski na pewno odpada po pierwsze wątpię by było tam na taki pokaz miejsce i z kąd tomcata Docent nie przylatuje :P
Nie wiadomo jeszcze dokładnie ile i jakie będą Roverki. Czekamy na odzew z g.Śląska, Małopolski, Opolskiego i w ogóle na jakichś chętnych ROVERkowiczów.

piter34 

Rover 800

Wysłany: Czw Cze 28, 2007 15:34   

Tomaszi napisał/a:
powinno stanąć stoisko z gadżetami Klubu i Rover.

Albo mnie pamięć myli albo ta kwestia została już omówiona i wyjaśnione, że jako Klub nie możemy takiego stoiska "wystawić".

emes 

Członek Zarządu
skarbnik

Wysłany: Czw Cze 28, 2007 15:45   

piter34 napisał/a:
Albo mnie pamięć myli albo ta kwestia została już omówiona i wyjaśnione, że jako Klub nie możemy takiego stoiska "wystawić"

Moim zdaniem piter ma rację, nie możemy wystawić stoiska. Nie prowadzimy działalności gospodarczej. ZTCW to możemy prowadzić sprzedaż tylko wewnątrz klubu.

Paul 

Wysłany: Czw Cze 28, 2007 15:47   

piter34 napisał/a:
Albo mnie pamięć myli albo ta kwestia została już omówiona i wyjaśnione, że jako Klub nie możemy takiego stoiska "wystawić".

O to, to niestety :(
A przydałaby się kasa na rozwój Klubu :D

emes 

Członek Zarządu
skarbnik

Wysłany: Czw Cze 28, 2007 15:49   

Paul napisał/a:

Jeżeli moje ustalenia z maciejem będą takie, jak oczekuję, to zasilę wkrótce budżet klubu :-)

Ant 

Wysłany: Czw Cze 28, 2007 17:03   

Paul napisał/a:
piter34 napisał/a:

O to, to niestety :(

to się da obejśc,
moge odkupić np 20 koszulek od klubu i je odsprzedać :-) no nie?

k3master 

Wysłany: Czw Cze 28, 2007 22:10   

Tomaszi napisał/a:
Czekamy na odzew z g.Śląska, Małopolski, Opolskiego i w ogóle na jakichś chętnych ROVERkowiczów

Biały Łabędź 400, wraz ze mną i moją połówką, pojawi się w Zatorze.

Vit0 napisał/a:
kazdy na antenie niech sobie zamontuje trojkatny proporczyk - moge cos zaproponowac/zaprojektowac

Ciekawy pomysł. na proporczyku mógłby być model i np. rocznik Roverka.

Co do promocyjnych atrakcji to postaram się coś wymyślić i podeślę na forum. Póki co idę spać :]
Pozdrawiam

Revolt 

Wysłany: Pią Cze 29, 2007 07:15   

No to do roboty :)

Trzeba rozdzielić zadania pomiedzy chetnych do zlotu.

Ja bede napewno nawet jesli w pracy miałbym walnąć sobie UŻ - ta :D w końcu posiadanie Roverka do czegoś zobowiązuje.

Jesli ma to byc zlot promujący Klub oraz oczywiście nasze autka to moze by jakis mini bilbordzik zrobic z logo klubu. Szkoda ze nie mamy koszulek klubowych a nawet czy jesli bysmy je zamówili to czy by dotarły na czas ?

Troche obawaim sie ze ta impreza jest ponad nasze siły, a raczej ponad nasza frekfencje oraz zróżnicowanie modeli Roverów bo napewno nie pojawi sie zaden MG zaden Tomcat ani Frrelander :sad: ale bedzie na miejscu 800 :P

Szymon 

Rover 200

Wysłany: Pią Cze 29, 2007 08:04   

Revolt napisał/a:
ale bedzie na miejscu 800

moje R200 również się zjawi :mrgreen:

Ant 

Wysłany: Pią Cze 29, 2007 09:42   

Revolt napisał/a:
No to do roboty :)

Trzeba rozdzielić zadania pomiedzy chetnych do zlotu.

Ja bede napewno nawet jesli w pracy miałbym walnąć sobie UŻ - ta :D w końcu posiadanie Roverka do czegoś zobowiązuje.

Jesli ma to byc zlot promujący Klub oraz oczywiście nasze autka to moze by jakis mini bilbordzik zrobic z logo klubu. Szkoda ze nie mamy koszulek klubowych a nawet czy jesli bysmy je zamówili to czy by dotarły na czas ?

Troche obawaim sie ze ta impreza jest ponad nasze siły, a raczej ponad nasza frekfencje oraz zróżnicowanie modeli Roverów bo napewno nie pojawi sie zaden MG zaden Tomcat ani Frrelander :sad: ale bedzie na miejscu 800 :P

no może Hadess się zjawi, gorąco na niego liczę, prawdopodobnie będzie 45 (i to z 2005 roku)
a co do koszulek do zaraz się tym zajmę...

thef 

Wysłany: Pią Cze 29, 2007 12:36   

Ja staram się wyszukać jakieś odpowiednie artykuły na naszej stronie klubowej, które moglibyśmy wykorzystać. Mam nadzieję, że władze wyrażą zgodę na ich przedrukowanie i zaprezentowanie w Zatorze. Tym jednak zajmę się jak to trochę opracuję i wybiorę odpowiednie teksty.

Ant 

Wysłany: Nie Lip 01, 2007 11:30   Re: ZATOR Promujemy Klub ROVERki.pl

Tomaszi napisał/a:
W związku z zaistniałą sytuacją, że z założeń lokalny spot w Zatorze odbędzie się 07.07.07r. w czasie Dni Zatora i jest możliwość programowa zaprezentować się jako Klub Miłośników Samochodów Rover i MG oraz promowania tejże marki, zapraszam wszystkich do wzięcia udziału w ankiecie.

Zważywszy na to, że do tej pory głównie spotykaliśmy się w gronie klubowiczów i sympatyków, to w Zatorze będziemy "obiektem zainteresowania" (mam nadzieję) i trzeba by jakoś z tego faktu skorzystać.

Bardzo bym prosił by w tym temacie wypowiedzieli się wszyscy ci, którzy mają jakiś pomysł, w jaki sposób zachęcić, jak wyjść na przeciw postronnych ludzi i zainteresować ich własnie takim a nie innym samochodem.
Każdy z nas ma swoją historie nabycia takowego auta, jednymi słowy:
DLACZEGO WŁAŚNIE ROVER?

no więc tak
1. potrzebny byłby baner klubowy i baner z nazwą imprezy (Roverem po Dolinie Karpia itd.)
2. jeżeli byłaby mozliwośc sprzedaży jakichś gadżetów to ja moge zorganizaować stoisko
(co do legalności takiej działalności to już powiedziałem - mogę to wszystko odkupić od klubu i tyle - nie będziemy sprzedawać jako klub i już)
3. proponuje żeby każdy Roverek był w identyczny sposób opisany - trzeba przygotować szablon powiedzmy A4 z danymi do uzupełnienia

ktoś chętny?

Tomaszi 

Rover 400

Wysłany: Nie Lip 01, 2007 21:28   

Ant napisał/a:
co do legalności takiej działalności to już powiedziałem - mogę to wszystko odkupić od klubu i tyle - nie będziemy sprzedawać jako klub i już)

Może i da się to w ten sposób obejść ale: sprzedaż odbywała by się w czasie imprezy z "nami w tle", jakakolwiek sprzedaż przedmiotów związanych z logo klubu lub rovera i tak łączona była by z Roverkami.pl, gdyby miały by wyniknąć z tego jakieś problemy wolałbym ich uniknąć zapobiegawczo.
Ant napisał/a:
potrzebny byłby baner klubowy i baner z nazwą imprezy (Roverem po Dolinie Karpia itd.)

"Roverem po Dolinie Karpia" to całe i oficjalne zatwierdzone hasło?
Mogę taki baner wykonać, namalowało by się akrylową na materiale, wraz z logo Klubu. Tylko jaka wielkość 3x2 metra?

Odpowiedz do tematu